X

Ontgoochelde KEMEA Yamaha rijders in Uddevalla, Zweden

De Zweedse omloop in Uddevalla is één van de meest iconische omlopen op de kalender en is telkens een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. De mooie natuurlijke omloop met de grote rotswanden in de achtergrond zorgt telkens voor spannende wedstrijden. Ondanks dat we midden in de zomer zijn, kregen we dit weekend geen stabiel weer maar een afwisseling tussen felle buien en zon.

1 week na de historische zege van Benoit in Zwitserland startte het weekend in Zweden opnieuw goed voor het KEMEA team met de bekendmaking dat het Russische talent Vsevolod Brylyakov volgend jaar het team zal vervoegen naast Jago Geerts !

Nog steeds genietend van het zegegevoel van de week voordien, reed Paturel ook heel sterk op zaterdag in Uddevalla. Ondanks een slechte start slaagde hij er in een mum van tijd in om de top 5 binnen te dringen om uiteindelijk als vierde te eindigen in de kwalificatie reeks. Ook Brent was in het begin buiten de top 20 te vinden en keerde terug naar de 14e plaats, 2 plaatsen voor thuisrijder Ostlund.

De wisselende weersomstandigheden veranderden de anders harde omloop in een technisch moeilijke baan met vele sporen waar er weinig mogelijkheden zijn om te passeren, wat de start des te crucialer maakt. Alvin was in de eerste manche de enige die hierin slaagde en kwam na de eerste doortocht als 9e door. Hij hield enkele ronden stand maar zakte in de tweede helft van de wedstrijd terug naar de 14e plaats. Benoit stormde van buiten de top 20 opnieuw naar voren en passeerde tot in de slotronde nog rijders om als zevende te eindigen. Brent van zijn kant kwam terug naar de 15e plaats.


Benoit Paturel:
“ Het was geen goed weekend en ik ben ontgoocheld met het resultaat. Slechte starts hebben de wedstrijden verknoeid en op deze omloop was het moeilijk om het verschil te maken en te passeren. Maar de snelheid was niet slecht, dus laat ons het positieve onthouden en blijven focussen op de starts. Op naar de States nu en ik hoop het seizoen sterk te eindigen.

Brent Vandoninck: “ De resultaten waren niet goed dit weekend maar ik had een veel beter gevoel op de motor dan de voorbije weken. Met slechte starts was het moeilijk om op te schuiven. Het leek alsof er vele lijnen waren op de omloop maar er was slechts 1 goeie die iedereen volgde. Als je wou passeren moest je echt dicht zitten en vervolgens risico’s nemen. Het positieve was wel dat ik telkens het gat met de volgende rijder snel kon dichten als ik iemand passeerde.”


Alvin Ostlund:
“ Ik ben heel ontgoocheld met de resultaten in mijn thuisGP. Ik vermoed dat als je progressie wilt maken, je eerst de moeilijke kant van de sport doormoet… Ik was wel heel blij om zovele mensen te zien die in Uddevalla waren om mij aan te moedigen! “

Foto’s Bavo Swijgers