X

Pech voor Jeffrey Dewulf!

Helaas geen Jeffrey Dewulf (Team Steel Dr. Jack) aan de start in de MXGP van Zwitserland. De stijlvolle West-Vlaming kwetste zich immers in zijn thuis-GP in Lommel vorig weekend. Het liep fout in de eerste manche op zondag waardoor Jeffrey geen punten scoorde in de Belgische GP.

Net als alle andere Belgische rijders keek Dewulf uit naar de Grote Prijs van Lommel. Ook de generale repetitie in Gooik was de week voordien, ondanks een gebrek aan wedstrijdritme, gunstig verlopen.

Waar ging het mis in Lommel?
Jeffrey Dewulf: “Ik was niet zo goed gestart, zo rond de 27ste plaats maar ik kwam in een goed ritme en kon goed terugkomen. Na zeven ronden lag ik 21ste en ik had zicht op Bengtsson, Gonçalves en Lupino voor me. Ik ging met mijn voorwiel een beetje over de wal met mijn voorwiel en plots ging ik er voorover af. Alles ging heel snel… Het was een klein stuurfoutje maar ik kreeg wel de motor op me. Zuur, zeker omdat het in mijn thuis GP was en ik ben er al veel harder afgestapt waarbij ik niets had! Nu viel de val mee maar ik heb me toch flink zeer gedaan.”

We zagen je met een van pijn vertrokken gezicht bij de hulppost tussen de manches. Wat was het bilan?
Dewulf: “Grote schaafwonden aan mijn rug en mijn arm maar vooral gekneusde ribben en veel spierpijn. Die schaafwonden vallen wel mee maar de pijn aan de ribben is echt vervelend, een hatelijk gevoel. Behalve rusten kan je eigenlijk niets anders doen.”

Wanneer zien we je terug op de motor?
Dewulf: “Sowieso wil ik snel genezen. Ik wil echt opnieuw 110% fit zijn vooraleer we aan de volgende wedstrijden denken.”

Spoedig herstel!
Dewulf: “Bedankt.”

Credit: Brent “BrentMXPics” Verheyen