Sacha Coenen wint Rookies Cup!

Sacha Coenen wint Rookies Cup!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De broers Coenen blijven stevig aan de weg timmeren. Vorig weekend stond de prestigieuze 24MX Rookie’s Cup in Sable d’Olonne op het programma. Sacha Coenen (Team CJT) gaf er zijn visitekaartje af met een klinkende eindzege in de 65cc. Sacha won drie manches en pakte drie holeshots!

Jaar na jaar wordt de formule van de Rookie’s Cup beter en sterker. De Franse Rookie’s Cup is immers niet zomaar een wedstrijd, het is een combinatie van training, stages en een afsluitend wedstrijdweekend. Dit jaar waren maar liefst 600 rijders afgezakt naar de het circuit van Chateau d’Olonne in de Vendée. Zoals altijd waren de stages van een hoog niveau, met lesgevers Serge Guidetty (meervoudig Frans kampioen) en Seb Tortelli (tweevoudig wereldkampioen) deed de MX Rookie’s ook nu weer zijn kwalitatieve reputatie eer aan.

Het is dan ook duidelijk dat een sterke prestatie, of een zege op de Rookie’s Cup mooi staat op het palmares van elke jeugdrijder. De Belg Sacha Coenen was dit jaar dé referentie in de 65cc. Met 3 zeges en één tweede plaats in de manches begon Sacha als favoriet in de Superfinale. Die leidde Sacha met 18(!) seconden voorsprong op de tweede tot hij in de voorlaatste ronde in de problemen kwam met een gedubbelde rijder. Uiteindelijk werd Sacha in de Superfinale derde.

Broer Lucas had niet echt zijn weekend. In de tijdtraining werd hij op zaterdag derde maar in de manches lukte het niet met zijn starts. Daardoor moest Lucas Coenen in het dagklassement genoegen nemen met een 9de plaats. Op 26 en 27 augustus zijn Sacha en Lucas Coenen weer van de partij tijdens het ONK in Halle en Borculo.

Alle resultaten van de 2017 Rookie’s Cup vind je hier.

 

 

 

 

 

Uw reacties