X

Verliest Bobryshev zijn HRC zitje ???

Evgeny Bobryshev leek op weg om ook in 2018 de plaats als teamgenoot te gaan in nemen naast Tim Gajser op de HRC Honda motor en ook Honda had aanvankelijk weinig zin om de sympathieke Rus die al sinds 2011 in dienst is op de CRF450R te laten gaan. Maar de situatie is nu blijkbaar veranderd. Bobryshev die wachtende was om de bevestiging voor een negende seizoen in de Honda kleuren van het Japanse management, kreeg naar verluid zondag te horen dat er geen plaats meer voor hem is in het team voor volgend seizoen.

De 29-jarige Bobryshev valt buiten de strategie van de HRC bazen die nu kijken naar een jongere rijder en naar de vele Grand Prix winnaars die er in de paddock rondlopen momenteel. Heel wat rijders zijn dan ook op zoek naar een team en het is dan ook druk op de markt met onderhandelingen en contractbesprekingen die in handen liggen van de fabriekanten en hun satelliet teams.

Bobryshev sluit daarmee aan bij een Jordi Tixier, Max Nagl, Kevin Strijbos, Valentin Guillod, Tommy Searle, Benoit Paturel en Jose Butron die allen nog op zoek zijn voor een plaatsje in 2018. HRC heeft met Tim Gajser al een multi-jaarcontract lopen en de Sloveen viert pas op 8 september zijn 21é verjaardag. Het is tot nu toe nog onbekend wie het tweede HRC frame gaat besturen van de meest gewilde Factory Bike naast de Nr 1 van 2016.

De Rus Bobryshev pakte in 2011 zijn eerste Grand Prix zege met Honda en was toch een zekere podiumkandidaat als hij gespaard bleef van blessures. Het hoogtepunt van zijn carrière was een derde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP in 2015. Een populaire rijder, gemakkelijke in omgang en met scherpe kennis en waardering bij de ontwikkeling van de CRF450R en dit bijna een decennium… kort weg de #777 moet nu andere oorden gaan opzoeken en hoogst waarschijnlijk ook een andere motor sinds hij in 2010 zijn opwachting maakte in de MXGP klasse.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Honda