X

VLM: Inters MX1 kampioen Wesley Verheyen neemt afscheid

Als de regerende VLM Inters kampioen stopt is dat groot nieuws! De sympathieke Wesley Verheyen (31) kwam in juni ongelukkig ten val tijdens de MCLB wedstrijd in Tielt. Hierbij liep de WMX-Yamaha piloot een fractuur aan de enkel en hiel van de rechtervoet op. Nu heeft Wesley omwille van deze blessure besloten zijn carrière te beëindigen.

Onmiddellijk na zijn val bleek al dat het om een erg gecompliceerde breuk ging. Zowat alles dat in de enkel kon breken was ook effectief gebroken. “Na een tweede consultatie bij een specialist heb ik besloten om te stoppen. De specialist maakte me duidelijk dat het een lange revalidatie wordt en dat er ook kans is op blijvende pijn. Het is ook nog niet duidelijk wat ik met de enkel nog zal kunnen.”


Verheyen, die in 2003 Belgisch kampioen bij de Nationalen 125cc werd, groeide uit tot een vaste waarde bij de Inters van VLM. Hij werd ook vice-kampioen bij de Inters MX2 (2012) en werd derde bij de Inters MX1 in 2013. De bekroning kwam er vorig jaar toen hij de titel pakte in de MX1. “Ik heb inderdaad veel ups gehad met titels in verschillende bonden, reekszeges enzovoort. De downs voel ik nog elke dag als ik opsta” 🙂

“Ik wil iedereen bedanken die me de afgelopen 26 jaar heeft gesteund met mijn hobby. Eerst en vooral mijn ouders dankzij wie ik al die jaren kon crossen en die er zoveel voor gedaan hebben. Verder wil ik Funmx team bedanken omdat ze de afgelopen jaren in mij geloofden en me geweldig hebben gesteund. Verder ook een dikke merci aan WMX Shop voor de motoren en onderdelen en een welgemeend dankuwel aan al mijn persoonlijke sponsors. Tot slot wil ik ook iedereen rond mij die me hebben bijgestaan en begeleid van harte bedanken.”

Hoewel de actieve carrière van Wesley als rijder er nu op zit, blijft hij wel actief in de motorcross. Verheyen zal zich voortaan toeleggen op RacingskillsMXstage en het begeleiden van rijders op en naast het circuit. Geen nood dus, je zal Verheyen nog elke week op de cross zien! Natuurlijk heeft Wes nu ook wat meer tijd voor zijn gezinnetje en dochtertje Olivia.

MXMag wenst bedankt Wesley voor de vele jaren als topamateur en wenst hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging!

Foto’s: Carine Discart, davemx.be