X

KEMEA Yamaha Race Report (Villars sous Ecot)

De laatste GP van het 2017 seizoen vond afgelopen weekend plaats op de heuvelflanken van Villars sous écot. Dit is de thuisomloop van Benoit Paturel, dus er werd al een tijdje uitgekeken naar deze wedstrijd om in schoonheid te kunnen eindigen. Spijtig genoeg gooide de zware blessure van Benoit roet in het eten en werd het doel bijgesteld. Benoit was desondanks wel in Villars aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen en hen een weg zien te banen door de grote modderpoel.

Hevige regenbuien op zaterdag namiddag veranderden de mooie omloop in een heus modderbad, wat de condities volledig veranderde voor de rijders. In de kwalificatiewedstrijd kende Brent een barslechte start en raakte hij verzonken in de achterste gelederen. Hij herpakte zich echter heel snel en begon aan een sterke comeback. Ondanks dat hij in het gezicht geraakt werd door stenen kwam hij als zevende aan. Alvin had een goeie start maar kreeg al snel af te rekenen met problemen met de bril en een slecht zicht. Hij ging in de fout en viel vele plaatsen terug. Uiteindelijk kwam de Zweed als 16e over de streep.

Het weer werd niet echt beter op zondag wat de omloop moeilijk en heel verraderlijk maakte voor de rijders. Na enkele foutjes in de openingsronden van de eerste reeks moest Brent al snel zijn bril weggooien en verdraaide hij zijn knie in één van de diepe sporen. Hij probeerde nog verder te rijden maar verliet uiteindelijk de wedstrijd. Hij had te veel pijn en besloot om niet meer van start te gaan in de tweede manche. Alvin liet zien dat hij zich goed voelt in deze omstandigheden en reed een sterke wedstrijd om als negende te finishen.

In de allerlaatste reeks van het seizoen reed Alvin het grootste deel van de wedstrijd binnen de top tien, maar na een foutje verloor hij enkele plaatsen en viel hij terug naar de 13e plaats. Alvin sloot het seizoen af met een tiende plaats in de daguitslag en werd 14e in de eindstand van het WK. Ondanks dat Brent dit weekend geen punten scoorde behoudt hij zijn tiende plaats in de WK-stand. Benoit van zijn kant had enkele weken geleden het geluk niet aan zijn zijde toen hij derde stond in de WK stand. Hij miste de laatste drie wedstrijden en wordt uiteindelijk vijfde in de WK stand van zijn laatste MX2 seizoen.

Alvin Ostlund: “ Alhoewel de omloop in Villars niet echt mijn ding is heb ik mij wel geamuseerd in deze modderige omstandigheden. Ik voelde mij het ganse weekend goed op de motor en door enkele foutjes miste ik enkele mooie resultaten. Uiteindelijk is het goed om het seizoen af te sluiten met een top 10 notering. Ik kijk er al naar uit om me nu voor te bereiden voor de MXON binnen twee weken!”

Foto’s @cdsimages