X

Kevin Strijbos jaar extra in MXGP met nieuw team!

Kevin Strijbos (32) heeft nog steeds de snelheid om mee te draaien in de top-5 van de MXGP. Dat is ook waar ‘the Kid’ naar eigen gevoel thuis hoort en dat bewees hij dit weekend in Jacksonville. Strijbos viel in de eerste manche uit met een technisch probleem maar draaide in de tweede reeks vlot mee in de top-5. Daarmee opende de zesvoudige GP-winnaar de ogen van wie ‘m al had afgeschreven. En er is nog meer goed nieuws voor Kevin…

Een elleboogblessure, geblokkeerde rug en moeizame starts  hangen als een rookgordijn over het seizoen van de Belgische veteraan. Wie net wat verder kijkt, stelt echter vast dat Kevin Strijbos nog altijd een vaste waarde is in de top-10 van de MXGP. Zijn snelste rondes in koers en tijdstrainingen geven dan ook een ander beeld van zijn niveau.


In de USGP kon Strijbos, die zich in Zweden aan de enkel had bezeerd, eindelijk een goed resultaat neerzetten.“In de tweede manche had ik een goede start van de binnenkant. Ik lag derde nadat ik Jeffrey Herlings was gepasseerd maar ik heb niet teveel teruggevochten nadat hij me weer voorbij ging want ik wist hoe zwaar de omstandigheden waren. Het tempo lag in het begin heel hoog  en ik ben het niet meer zo gewoon om vooraan te rijden. Toen ik achter Gautier Paulin zat besloot ik niet te hard te pushen. Dat was ook een tempo dat ik goed kon volhouden. Ik wilde fouten vermijden en gewoon uitrijden. Die vijfde plaats is mijn beste resultaat van het seizoen. Daarmee heb ik ook laten zien wat ik kan als ik een goede start heb. Ik ben ook blij voor het team en mijn monteur dat ik iets heb kunnen terugdoen om ze te belonen voor hun harde werk. Qua rijden zat het ook goed, ik heb geen domme dingen gedaan en voor mijn vertrouwen is het uiteraard goed om te weten dat ik nog altijd de snelheid heb!” Eerder werd al duidelijk dat er voor Strijbos geen plaats meer is bij Suzuki World MXGP. Het grootste deel van zijn zestien seizoen in de GP’s bracht Kevin door in het Suzuki fabrieksteam.


Aan Adam Wheeler van OTOR verklaarde Kevin hierover: “Ik zal ook volgend jaar nog MXGP rijden. Daar ben ik blij mee. De aankondiging van mijn nieuwe team zou niet lang meer duren. Dit seizoen was heel moeilijk maar ik ben er nog niet klaar mee! Alles was eigenlijk lastig dit jaar. Met het team omdat we een nieuwe motor moesten ontwikkelen, en met mijn blessures die roet in het eten gooiden.” Naar verluidt sprak Strijbos met Kawasaki en Honda voor 2018. Daarnaast wordt hij ook genoemd in het nieuwe MXGP team van Standing Construct. “Ik ben heel tevreden dat ik een nieuw team heb gevonden. Het gaat me niet zozeer over waar ik veel geld kan verdienen. Wat ik wil is een goede motor, een goede structuur en professionele mensen rond mij zodat ik in goede omstandigheden een extra jaar kan afwerken.”

Foto’s: Ray Archer, shotbyBavo