X

MXON – De Press Team Presentation van Team Belgium

Het aankomende weekend krijgen we in het Britse Matterley Basin de 71é editie van de Motocross Des Nations. Op vrijdag kregen we dus al de Teams Presentatie voor de officiële start van de Motocross of Nations. Team Belgium was vertegenwoordigd met Teammanager Joel Smets, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Brent Van Doninck voor hun persbabbel.

Teammanager Joel Smets : “We hebben een goed team en zijn dan ook erg gemotiveerd om er aan te beginnen. We geraken er dan ook weer al stilletjes aan gewend dat we op het laatste moment het team weer moesten aanpassen na de blessure van Clement en Julien net zo als de teams uit Frankrijk en de US, maar gelukkig hebben we toch weer een team dat voor een podiumplaats kan strijden.”

Jeremy Van Horebeek (MXGP) : “Dit is een race dat ik echt graag rij en we hebben dan ook nog steeds een goed team. Ik voel me heel goed op de nieuwe Yamaha en de jongens voelen ze er natuurlijk ook klaar voor. Ik kijk er dan ook vol vertrouwen naar dit weekend uit. Als ik zelf en Kevin twee goeie reeksen kunnen rijden dan moet Brent enkel één goeie uitslag kunnen behalen en dan is een podiumplaats weer mogelijk.”

Kevin Strijbos (Open Class) : “Dit betekend natuurlijk heel veel voor mij dat ik terug kan deel uitmaken van het team. Ik vind het circuit dan ook super en het is misschien wel één van de mooiste circuits van de wereld. Het gaat de laatste Grand Prix’s steeds beter en beter met mijn snelheid en hopelijk kan ik hier ook goeie starts nemen en mooie resultaten neerzetten voor het team.”

Brent Van Doninck (MX2) : “Dit is de tweede keer voor het team voor mij en weer op het laatste moment opgeroepen. Nu kan ik wel op mijn eigen motor rijden terwijl ik vorig jaar op de 450 moest aantreden. Nu kan ik terug op mijn vertrouwde 250 rijden en het gaat de laatste weken terug de goeie kant op met mijn snelheid . Ik heb natuurlijk meer relaxed nu en heb ook meer vertrouwen dit jaar, zeker omdat het vorig jaar de eerste keer was dat ik aan de start kwam van de MXON en dat is toch wel een heel speciaal gevoel.”

Tekst : @Kris…
Foto : CDS