VMCF: Roy Sillien stopt zegekoning Weigert

VMCF: Roy Sillien stopt zegekoning Weigert
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De club van Leo Thomas had een mooie omloop uitgetekend in Wambeek en de organisatie werd dan ook beloond met een erg druk weekend. De Oldtimers maakten er een schitterende dag van op zaterdag en op zondag stonden de finales van een pak jeugdreeksen op het programma.

De inters dienden door de drie reeksen voor de jeugdklassen hun manches te betwisten met de Nationalen en dat zorgde voor een meer dan gevuld starthekken. Frederic Weigert kon meteen de kopstart opeisen voor Gianni Van Dievel en Jeremy Joris. Een aantal toppers dienden vanuit de tweede startlijn te vertrekken en dat zorgde voor spektakel in de eerste rondes. Dit resulteerde in een val voor Jochem Walckiers en vooral een zware stuiter voor Jerome Benonit. Vooraan stoomde Frederic Weigert intussen stevig door terwijl Jermey Joris met mechanische problemen uit de race verdween. De beste achtervolger op de nieuwe kampioen Frederic Weigert werd Roy Sillien die vanuit de vijftiende plaats naar voren reed. Weigert bedreigen zat er echter niet meer in. Karel Schepmans zag tijdens de trainingen zijn Honda in de prak draaien en reed met een reserve Kawasaki naar een schitterende derde plaats voor Gianni Van Dievel die de vierde plaats had overgenomen van Donny Schmidt die door mechanische problemen werd teruggeslagen. Damon Goyvaert eindigde erg knap als vijfde voor de revelatie van de manche, steve Foucart.

Karel Schepmans mocht in Wambeek mee op het podium!

In de slotreeks liet Roy Silien zich niet meer verrassen in de start en nam meteen de kopstart voor Frederic Weigert en Karel Schepmans. De start liep intussen verkeerd af voor Kevin Peetermans die in de eerste bocht tegen de vlakte sloeg. Het tempo van Roy sillien was zo verschroeiend hoog dat de Suzuki-rijder niets en niemand meer in zijn buurt duldde. Karel Schepmans vond blijkbaar volledig zijn draai op de Kawasaki want hij werd opnieuw derde voor Jeremy Joris die in de laatste ronde voorbij Jochem Walckiers kon komen. De zege in de MX2-klasse ging naar een prima Brent Bourleau terwijl Bastien Houche de beste B-rijder werd. Steve Foucart en Elvin Vervaeren werden de laureaten bij de Nationalen.

Volgend weekend kent de VMCF hun slotwedstrijd in Veulen. Ook de laatste kampioenen worden er gehuldigd.

Resultaten Inters, klik hier voor alle resultaten

Eerste reeks

 1. Frederic Weigert
 2. Roy sillien
 3. Karel Schepmans
 4. Gianni Vandievel
 5. Damon Goyvaerts
 6. Steve foucart
 7. Donny Schmidt
 8. Jochem Walckiers
 9. Jelle Smeesters
 10. Tibo Van Den Hauwe

Tweede reeks

 1. Roy sillien
 2. Frederic Weigert
 3. Karel Schepmans
 4. Jeremy Joris
 5. Jochem Walckiers
 6. Gianni Vandievel
 7. Steve Foucart
 8. Donny Schmidt
 9. Brent Bourleau
 10. Elvin Vervaeren

Eindstand inters MX1

 1. Roy Sillien
 2. Frederic Weigert
 3. Karel SchepmansFoto: KVKpics, BreserMXpics
  Tekst: Heikki Declercq

Uw reacties