X

Column: Wannes Van De Voorde

We hebben het even moeten stellen zonder… Maar nu is de column van Wannes Van De Voorde er weer. Ondertussen al de vierde column van onze jonge 125cc belofte.  En opnieuw zeker de moeite waard!!

Hey hey iedereen. Hierbij reeds mijn vierde column ondertussen en ik heb jullie weer heel wat te vertellen 😊.

Het doek is gevallen over het crossseizoen ….altijd een triest moment… Ik heb het seizoen op een mooie manier kunnen afsluiten met de titel van Belgisch Kampioen 2017 BMB Beloften, winst in de Holeshot Cup 125cc en een tweede plaats in de Cup 125cc achter mijne maat Killigan Delroeux.

Als kers op de taart kreeg ik van Robert Gielis en Magda opnieuw de kans om deel te nemen aan de Coupe de l’Avenir. Ik moest dan wel de keuze maken om ofwel deel te nemen aan de laatste finalewedstrijd van het Belgisch Kampioenschap ofwel deelname aan de Coupe. Beide wedstrijden vielen in hetzelfde weekend en aan allebei deelnemen mocht niet. Voor mij was die keuze snel gemaakt. Ook al had ik nog een kleine kans om de titel in de Cup 125cc te behalen, voor mij was een 3de opeenvolgende deelname aan de Coupe de l’Avenir een grotere en mooiere uitdaging.

Maar dan sloeg het noodlot weeral toe en blesseerde ik mijn knie op training 14 dagen voor de Coupe. Potverdikke….het zou toch weer niet waar zijn zekers…. een blessure komt nooit gelegen maar waarom nu weer. De dagen daarop werd een heen en weer rijden naar spoed, orthopedie, kinesisten, etc. Na diverse behandelingen en de nodige rust kon ik na 10 dagen de motortraining rustig hervatten. (Met dank aan Dr.Peersman, kinesist Dirx uit Lommel en alle anderen die mij goed hebben voortgeholpen).

Op de Coupe zelf dan mocht ik samen met Jago Geerts en Tim Louis in de Open Cup het Belgisch Team vertegenwoordigen. Door mijn blessure had ik mij niet 100% kunnen voorbereiden en uiteindelijk bleek dit mij vooral mentaal parten te spelen. Ik vond mijn vertrouwen niet en vond niet het juiste ritme of goede lijnen. Ik was nadien dan ook enorm teleurgesteld in mijn persoonlijk aandeel voor het team. Dankzij de mooie prestaties van Jago en Tim hebben we toch nog kunnen afsluiten met een 5de plaats. Het was weer een mooie ervaring die ik mocht beleven als “Belgian Knight” op het prachtige circuit van Baisieux. Ons Belgische Junior Knights 85cc met mijn maatje Avo Tack, Yoran Moens en Robbe Daniels behaalden eveneens een 5de plaats. En onze jongste 65cc piloten met Troy Verburgh, Sacha en Lucas Coenen behaalden mooi de overwinning. In de Super Trophy behaalden we een mooie 3de plaats. Het was zoals elk jaar weer een top organisatie. Zonde dat er zo weinig volk aanwezig was.

Op zaterdag was er een mooie afsluiting met de viering van de kampioenstitels van BMB waar ook mijn kameraad Thomas Delvoy noch onverwachts maar verdiend Kampioen werd en die mij zondag uitstekend begeleid heeft met mij in te tapen en aan te moedigen….merci maatje !!

Nu dat dit er weeral allemaal opzit is het tijd om mij voor te bereiden op het volgend seizoen. Deze week zal ik eerst geopereerd worden om de plaatjes te verwijderen uit mijn beide sleutelbenen. Dan een paar weken rust om alles te laten herstellen. Nadien beginnen we volle bak aan de wintertrainingen….zowel fysiek als op de moto zolang het geweldig Belgisch weer dit toelaat…

Ondertussen organiseren wij ook onze tweede eetdag en natuurlijk hopen wij hier het succes van vorig jaar te evenaren of verbeteren….dus hierbij mannekes….allen welkom hé … inschrijven kan via eetdagwannes.webnode.be. Ook mijn verjaardag staat er nog aan te komen….eindelijk 15 jaar…eindelijk mag ik alleen binnen op de fitness 😊😊

Naar het volgend seizoen toe staan mij een aantal nieuwe uitdagingen te wachten. De voorbije 2 jaar heb ik voor het team Photos Bertje & Co Mx team van Patrick Verheye mogen rijden maar volgend jaar zal ik een ander team mogen vertegenwoordigen. Hierbij wil ik Patrick, Greet en Bertje bedanken voor de mooie samenwerking. Meer nieuws over het nieuwe team zal nog volgen in mijn volgende column 😊.

De voorlopige plannen naar volgend jaar toe zijn om het volledige EK programma mee te rijden en daarbuiten KNMV en BMB. Er zal nog hard gewerkt moeten worden op zowel fysiek, snelheid en tijdstraining maar ik kijk er ongelooflijk hard naar uit.

Natuurlijk wil ik hierbij ook de gelegenheid nemen om al mijn sponsors, vrienden, familie, trainers, etc… te bedanken voor alle steun het voorbije seizoen. Ik zal dat later nog meer uitgebreid doen op een persoonlijke manier. Ik kijk vooral uit naar het volgend seizoen en hoop dat iedereen in mij blijft geloven en mij blijft steunen in mijn volgend avontuur.

Saluukes allemaal …. see you next year….. The Wanny 😊

Foto’s: Nancy Van De Kerkhof