X

De Dycker demonstreert in VMCF Veulen!

In het Limburgse Veulen kon de VMCF hun succesvol seizoen mooi afsluiten. Ondanks de bakken regen op zaterdag en de afgelasting van de jeugdreeksen op zaterdag konden de finales van het kampioenschap vlekkeloos verreden worden. Bij de inters maakte Ken De Dycker -op een KTM- zijn opwachting en dan wordt het uiteraard voor de tegenstand meer dan moeilijk. Keeno liet er dan ook geen gras overgroeien en won met overmacht de beide reeksen.

In de eerste manche kon VMCF-kampioen Frederic Weigert nog even tegenstand bieden maar de EX-WK-rijder bleek toch een maatje te sterk. David Foguenne werd mooi derde voor Dennis Wagemans en Roel Geurts die Donny Schmidt achter zich kon houden. Ook in de slotreeks was De Dycker opnieuw subliem op deze snelle omloop. David Foguenne verkeert dit seizoen in een schitterende conditie en werd nu tweede voor Weigert en Dennis Wagemans. Roel Geurts werd net zoals voor de pauze opnieuw vijfde.

Bloemen gingen uiteraard naar Ken De Dycker die David Foguenne en Frederic Weigert naast zich op het podium kreeg. In de B-klasse zet BAstien Houche tegenwoordig de ene zege na de andere neer. Kersvers kampioen Donny Vandekerkhove werd tweede voor Kenny Brouir. Met de race in Veulen valt ook het doek over het VMCF-seizoen en is men reeds stevig aan de voorbereiding bezig voor 2018. Nu tijd voor de winterslaap en de silly-season.

Alle resultaten hier

Eerste reeks
1. Ken De Dycker
2. Frederic Weigert
3. David Foguenne
4. Dennis Wagemans
5. Roel Geurts
6. Donny Schmidt
7. Tim Wirtz
8. Jelle Smeesters
9. Gianni Van Dievel
10. Kris Fleerakkers

Tweede reeks
1. Ken De Dycker
2. David Foguenne
3. Frederic Weigert
4. Dennis Wagemans
5. Roel Geurts
6. Donny Schmidt
7. Junior Slegers
8. Jeremy Joris
9. Gianni Van Dievel
10. Tim Wirtz

Eindstand Inters A
1. Ken De Dijcker
2. David Foguenne
3. Frederic Weigert
4. Dennis Wagemans
5. Roel Geurts

Eindstand Inters B
1. Bastien Houche
2. Donny Vandekerkhove
3. Kenny Brouir

Tekst: Heikki Declercq
Foto: Gunther Smeys