X

Lupino optimistisch over terugkeer op Kawasaki!

Na een vierde plaats in de Open klasse tijdens de MXoN wil Alessandro Lupino dat gevoel graag doortrekken naar 2018! Lupino zit dankzij zijn nieuwe contract met Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing team opnieuw op een Kawasaki. In de MX2 zette de sympathieke Italiaan zijn beste resultaten neer op een KX-F…

Behalve zijn zesde plaats in de eerste Russische MXGP manche waren er dit seizoen te weinig uitschieters voor Lupino. Toch sloot de 26-jarige piloot ex-Junior wereldkampioen zijn periode bij Assomotor Honda sterk af. In 2013 en 2014 kwam Lupino al een groene uit. In zijn CLS Kawasaki jaren pakte hij twee GP podiums. Al hadden er dat zonder blessures best meer kunnen zijn.

“Ik had een geweldig gevoel met Kawasaki en ik denk dat het één van de beste motoren was waar ik ooit op heb gereden,” zei Alessandro. “Dat was een mooie periode in mijn loopbaan. Gebben Van Venrooy is nog een vrij jong team maar ik heb er al wel een goed gevoel bij. Volgend jaar zal ik ook veel tijd in Nederland doorbrengen,” voegde Lupino toe. “Deze winter ga ik uiteraard veel tijd doorbrengen in Sardinië maar toch is het belangrijk om van in het begin nauw betrokken te zijn bij het team.

Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing heeft voor 2018 naast Lupino de Fransman Maxime Desprey bevestigd.

Tekst: Adam Wheeler/Otor