X

Monster Energy Cup: Marvin Musquin pakt het miljoen!!!

Waar de andere grootheden van de US Supercross faalden, slaagde Marvin Musquin. Tomac, Roczen, Canard, Barcia… ze hebben allemaal de jackpot van 1 miljoen dollar -voor wie er in slaagt de drie finales te winnen- binnen handbereik gaat. Tot nu toe was alleen Ryan Villopoto, Marvin Musquin voorgegaan!

Deze nacht schreef Marvin Musquin dan ook geschiedenis in het Sam Boyd Stadium in Las Vegas! Dankzij de impostante hattrick van de Fransman bombardeerde hij zichzelf ook tot één van de topfavorieten voor het 2018 Supercross seizoen. Drie keer won Musquin dus, telkens voor Jason Anderson. Nog straffer was het feit dat Musquin zich schijnbaar niet moest forceren om te winnen. De tweevoudige MX2 wereldkampioen startte sterk in elke manche, en kon alle snel de controle nemen over de wedstrijd zonder fouten te maken!  

Marvin Musquin steekt zijn 1 miljoen dollar in de lucht!

Anderson was duidelijk de tweede sterkste van de avond voor zijn  Rockstar Energy Husqvarna teammaat Dean Wilson. Ook de kersvers KTM fabrieksrijder Broc Tickle maakte een goede beurt met een mooie vierde plaats.

Zo gingen Eli Tomac en Tim Gajser flink onderuit in de eerste manche. Gajser gaf zelfs forfait nadat hij zwaar ten val gekomen was in dezelfde sectie waar ook Justin Bogle vroeg in de wedstrijd onderuit was gegaan. Na de val van Gajser werd de rode vlag getoond en ging de wedstrijdleiding zelfs over tot een herstart.

Resultaten

1 Marvin Musquin, KTM (1+1+1); 2 Jason Anderson, Husqvarna (2+2+2); 3 Dean Wilson, Husqvarna (3+5+3); 4 Broc Tickle, KTM (4+3+4); 5 Jordon Smith, KTM (5+4+6) ; 6 Justin Barcia, Honda (10+6+5); 7 Joshua Grant, Kawasaki (6+7+8);…