X

Elleboogbreuk voor Aaron Plessinger

Aaron Plessinger van Red Bull KTM Factory Racing mist de laatste vier wedstrijden van het 2024 AMA Supercross kampioenschap, nadat onderzoek deze week bevestigde dat hij afgelopen zaterdag in Foxborough tijdens ronde 13 een gebroken elleboog opliep.

Plessinger stond aan de kant voor de race in Massachusetts na een crash in de openingskwalificatie. De botsing resulteerde in een breuk van het proximale ellepijpbeen in de elleboogregio van zijn arm, waarvoor een hersteltijd van 4-6 weken nodig is.

Zonder een operatie te hoeven ondergaan, mikt Plessinger op zijn rentree op Fox Raceway’s 2024 Pro Motocross Championship seizoensopener in Pala, Californië, op zaterdag 25 mei. Die wedstrijd markeert ook de tweede fase van de gecombineerde SuperMotocross World Championship (SMX) series.

Aaron Plessinger: “Ik baal er echt van dat ik niet het hele Supercross-seizoen heb kunnen afmaken, want ik had mijn beste 450-seizoen tot nu toe. Je elleboog is een van die delen van je lichaam die veel te verduren krijgt als je rijdt, dus ik moet het juiste doen en het goed laten genezen met een realistisch doel om op tijd terug te zijn voor de start van de Pro Motocross Series. Het goede is dat er geen schade aan de banden is, dus hopelijk zal de genezing kort en krachtig zijn. Het is moeilijk om negatief te zijn als ik het geluk heb om met een geweldig team te werken dat volledig achter een goede genezing staat, dus we moeten over een paar weken allemaal weer bij elkaar zijn om ons voor te bereiden op een vroege start van de outdoor-voorbereidingen.”