The story of: Sara Leyssens

The story of: Sara Leyssens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Sara Leyssens behaalde afgelopen weekend de Belgische JMS titel bij de dames. Een knappe prestatie die toch om een woordje uitleg vraagt. Lees dus daarom nu het Verhaal van het seizoen van Sara nu hier op MXMag!  

Sara Leyssens: Na er een jaar tussenuit geweest te zijn, en met Dietger mee rond gereisd te hebben. Had ik besloten om terug met wedstrijden te beginnen. Dit maal van waar ik begonnen ben, namelijk de jms federatie. Dat de kans erin zat om kampioen te worden wist ik, maar toch begon ik zonder verwachtingen aan het seizoen. Ik won meteen de eerst cross, en stond van toen af natuurlijk ook aan de leiding in het kampioenschap. Waarna ik deze op geen enkele moment meer heb moeten afgegeven. In maart ben ik in bijberoep begonnen, en dat ben ik stilletjes aan het opbouwen. Tijdens de zomermaanden was het enorm druk waardoor ik niet meer kon gaan trainen en geen progressie meer boekte terwijl mijn concurrenten wel vooruitgang maakte. Dat is echt een moeilijke periode geweest, maar gelukkig heb ik mezelf kunnen herpakken en ben ik zo twee crossen voor het einde al kampioene kunnen worden. Iets waar ik als kind al van droomde maar nooit wist dat ik het ooit waar zou kunnen maken.

 

Tekst en foto: Dieter Jans

Uw reacties