Breaking: Benoit Paturel vindt MXGP zitje

Breaking: Benoit Paturel vindt MXGP zitje
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Benoit Paturel heeft na vele geruchten dan eindelijk een zitje voor 2018 weten te bemachtigen. Paturel zal ex MX2 wereldkampioen Jordi Tixier gaan vergezellen bij het BOS suspension KTM team. Beide Fransmannen waren al eerder succesvol in de MX2 klasse, en zullen nu aan elkaars zijde opzoek gaan naar successen in de koningsklasse.

Lees hier de aankondiging die op Facebook te lezen stond.

 

Met het doel om altijd te verbeteren en ons uit te rusten met het beste materiaal, heeft het BOS team zich ten diensten gesteld van een tweede talentvolle piloot in de persoon van Benoit Paturel. Wiens erelijst rijkelijk gevuld is, met onder meer de titel van Team wereldkampioen tijdens de motocross der Naties van 2016

Olivier Bossard (oprichter en hoofd van BOS suspensions): “Ons team toont zijn ambitie. Na de start met een uitstekend test resultaat dat om een vervolg vraagt, hebben wij nu Benoit Paturel gerekruteerd wiens persoonlijke en sportieve kwaliteiten hem moeten toelaten om snel te integreren binnen ons team. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij zich snel zal aanpassen aan de koninginnen klasse. Benoit en Jordi kennen elkaar al, en staan positief ten opzichte van teamwerk. Dit zullen we hard nodig hebben om samen vooruitgang te boeken.”

Benoit Paturel: “Van categorie veranderen is niet iets waar je licht over gaat. Niet enkel op het gebied van snelheid, kracht en sturen, maar ook omwille van het hoge niveau van de concurrentie. Dat maakt de uitdaging alleen maar des te interessanter. Mijn doel voor 2018 zal zijn om zoveel mogelijk ervaring op te doen, en waarom niet eens een keertje verassen.”

 

Tekst: Dieter Jans

Uw reacties