X

Marvin Musquin King of Paris!!

Vanzelfsprekend was de eindzege van Marvin Musquin allerminst. Dat bleek vandaag zeker toen Musquin en Seely met elk één sprintzege achter hun naam begonnen aan die finale. In die finale kwam Seely wel opzetten maar bleek Musquin toch opnieuw te sterk!

Een geslaagde operatie voor eigen publiek dus voor Marvin Musquin die ook komend SX seizoen als één van de favorieten begint. Voor de King of Paris eindigen Seely en Wilson op gelijk punten, maar Seely werd wel tweede voor Deano!

Ook de eerste sprint -telkens over 10 ronden- ging naar Musquin. De Fransman was ook al de rapste in de superpole. In de tweede sprint kreeg hij het aan de stok met een indrukwekkende Cole Seely. Seely was duidelijk scherper en sneller op de whoops wat het verschil maakte.

Cole Seely legde het zwakste punt van Musquin bloot: de whoops!

Boeiender was het duel om de ereplaatsen. Als zesde gestart, kreeg Cédric Soubeyras het publiek op zijn hand door op te rukken naar plaats vier. Tussen het AMA geweld leek ‘Soub’ even op weg naar een stunt. Eerst werd de stijlvolle Fransman opgejaagd door Jeremy Martin maar die moest half koers Osborne voorbij laten. Uiteindelijk passeerden zowel Osborne als Martin toch Soubeyras. In de eindstand werd Cédric wel knap de eerste niet AMA-rijder!

Ook voor Jordi Tixier werd de SX van Parijs een geslaagde operatie. Tixier sluit het weekend af als 7de in de SX1 eindstand. Lang niet verkeerd tussen de AMA helden en de voltijdse SX specialisten van de SX Tour. Zeker gezien Tixier slechts een beperkte voorbereiding genoot. Voor de zowat 40.000 toeschouwers bood de SX Paris een geslaagde proef van hoe supercross op Amerikaans formaat er uit ziet. Dat smaakt uiteraard naar meer. Wat ons betreft was deze SX première in de U-Arena dan ook eentje die smeekt om een vervolg!

Alle resultaten hier

Finale SX1 zondag
1. Marvin Musquin (FRA KTM)
2. Cole Seely (USA Honda)
3. Dean Wilson (GBR Husqvarna)
4. Zach Osborne (USA Husqvarna)
5. Jeremy Martin (USA Honda)
6. Cédric Soubeyras (FRA Suzuki)
7. Jordi Tixier (FRA KTM)
8. Fabien Izoird (FRA Honda)
9. RJ Hampshire (USA Honda)
10. Nicolas Aubin (FRA Suzuki)

King of Paris – SX1 eindstand

1. Marvin Musquin (FRA KTM) 10
2. Cole Seely (USA Honda) 22
3. Dean Wilson (GBR Husqvarna) 22
4. Zach Osborne (USA Husqvarna) 26
5. Cédric Soubeyras (FRA Suzuki) 42
6. Fabien Izoird (FRA Honda)
7. Jordi Tixier (FRA KTM)
8. RJ Hampshire (USA Honda)
9. Nicolas Aubin (FRA Suzuki)
10. Adrien Escoffier (FRA Husqvarna)

Foto’s: Loïc Lassence