X

Kitchen van start tot finish aan de leiding

In Seattle heeft Levi Kitchen de zesde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast gewonnen. De Kawasaki-rijder reed van start tot finish aan de leiding. RJ Hampshire werd tweede voor Jo Shimoda. Jordon Smith kwam niet verder dan de veertiende plaats, hierdoor neemt Hampshire de tweede plaats in de tussenstand over op slechts acht punten van leider Kitchen!

In de finale over 25 minuten en 1 ronde neemt Kitchen de beste start voor Julien Beaumer en Michael Mosiman die zijn Star Racing-debuut maakt. Zijn teamgenoten Smith en Nate Trasher maken de top vijf compleet gevolgd door Hampshire. Smith kan vrij snel voorbij aan Beaumer maar Hampshire heeft daarmee tijd voor nodig. Wanneer hij de derde plaats in handen krijgt hebben zijn voorgangers al een veilige voorsprong opgebouwd. Met nog minder dan vier minuten te gaan komt Smith hard ten val waardoor Hampshire een plekje winst weer te boeken. De overwinning gaat echter naar Kitchen die voor eigen publiek de zege pakt. Hampshire wordt tweede voor de even gevallen Shimoda maar de Honda-rijder komt nog heel sterk terug. Garrett Marchbanks wordt vierde voor Carson Mumford.

Volgende week komt opnieuw de ‘West Coast’ in actie, dit zal gebeuren in “The Dome at America’s Center” van Saint Louis.

Uitslag AMA Supercross 250SX WestCoast #6; Seattle, USA:
1. Levi Kitchen USA Kawasaki
2. Rj Hampshire USA Husqvarna
3. Jo Shimoda Jap Honda
4. Garrett Marchbanks USA Yamaha
5. Carson Mumford USA Honda
6. Michael Mosiman USA Yamaha
7. Julien Beaumer F KTM
8. Anthony Bourdon F Suzuki
9. Nate Trasher USA Yamaha
10. Cole Thompson Can Yamaha

Tussenstand 250SX WestCoast na 6 van 9 wedstrijden:
1. Levi Kitchen USA Kawasaki 131
2. RJ Hampshire USA Husqvarna 123
3. Jordon Smith USA Yamaha 110
4. Garrett Marchbanks USA Yamaha 105
5. Jo Shimoda Jap Honda 94
6. Anthony Bourdon F Suzuki 79
7. Julien Beaumer F KTM 78
8. Carson Mumford USA Honda 75
9. Mitchell Oldenburg USA Honda 67
10. Nate Trasher USA Yamaha 63

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RaceKawasaki