Musquin noemt zichzelf geen favoriet voor 2018 SX seizoen

Musquin noemt zichzelf geen favoriet voor 2018 SX seizoen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Red Bull KTM rijder Marvin Musquin ziet zichzelf –ondanks een schitterend naseizoen- niet als topfavoriet voor het 2018 AMA Monster Energy Supercross seizoen. Toch start Musquin op 6 januari in Anaheim als één van de grote kanshebbers om zijn ex-teamgenoot Ryan Dungey op te volgen als kampioen!

De 27-jarige Fransman won makkelijk de Monster Energy Cup, Red Bull Straight Rhythm en de Paris Supercross. Alleen de Geneva Supercross dit weekend wacht nog op hem! Musquin combineerde snelheid, uitstekende techniek en prima starts om sterke concurrenten zoals Eli Tomac, Jason Anderson en Dean Wilson te kloppen.

“Als je wint, kunnen mensen inderdaad beginnen denken dat je de volgende kampioen wordt. Maar iemand als Dungey reed nooit off-season races,” lacht Musquin. Marvin spekte in ieder geval al lekker zijn bankrekening aangezien hij tijdens de Monster Cup in Las Vegas de cheque van 1 miljoen $ in de wacht sleepte.

Ondanks de knappe reeks bevestigt de sympathieke Fransman dat er nog werk aan de winkel is. In het vooruitzicht van A1 was de SX in Parijs, de première in de U Arena, was deze wedstrijd een nuttige test. Ook al moest hij hiervoor de bootcamp training van Aldon Baker onderbreken. “Monster Cup is uniek en dat is Straight Rhythm ook. Ze zijn niet te vergelijken met Anaheim. Parijs was een prima baan en wel een goede vergelijking.

“Hey, praten is zo makkelijk,” zei Musquin over de hype rond hem. “Het doel is om de beste te zijn. Het is ondertussen mijn derde jaar in de 450. We willen gewoon beter zijn.” In het 2017 SX seizoen stond Musquin tien keer op het 450SX podium. Hij pakte twee zeges en eindigde derde in het kampioenschap. Samen met Tomac en Anderson wordt Marvin dan ook gezien als topfavoriet voor het Supercross seizoen dat van januari tot mei duurt.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: Cudby & Loïc Lassence

Uw reacties