X

Stefan Everts kondigt sabbatjaar aan op Radio 1

In “De Ochtend” op Radio 1 sprak Stefan Everts over het stopzetten van de samenwerking tussen zijn team en Suzuki. De tienvoudige wereldkampioen gaf aan dat het tijg vergt om dit te verwerken en dat hij voor 2018 een sabbatjaar zou inlassen.

Op Facebook kan je er niet om heen, zowat het hele hebben en houden van het raceteam staat te koop. Daaronder ook de fraaie oplegger (foto’s hieronder) en de beroemde Van Hool bus van het Suzuki World MXGP team. Niet prettig om zoveel noeste arbeid in de uitverkoop te plaatsen. The Legend gaf in het gesprek dan ook doe dat de beslissing van Suzuki een grote schok was. “Verder doen met het team was mogelijk, maar dan privé omdat we enkel materiële steun zouden krijgen. Alleen met ondersteuning voor motoren en onderdelen verder gaan is echter een groot risico. Dan zou ik er te veel geld moeten insteken. Het is al moeilijk om sponsors binnen te halen, zeker met de budgetten die wij nodig hebben,” liet Stefan weten.

“We werkten de voorbije jaren heel hard om het Suzuki-team weer op te bouwen en het team in een andere richting te ontwikkelen. Daar is nu een eind aangekomen. Dat is heel jammer, maar het is een keuze die we moeten respecteren. Op deze manier kan ik wel meer tijd steken in de carrière van Liam.” Zoon Liam zit op dit moment nog in Nieuw-Zeeland voor een doorgedreven stage onder leiding van ex-wereldkampioen Ben Townley.

Klik hier om het volledige gesprek met Stefan Everts te lezen.