2017 throwback: Kenny Janssens

2017 throwback: Kenny Janssens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

2017 zit er weer bijna op, en ondanks dat we al rijkhalzend uitkijken naar wat 2018 brengen zal blikken we toch nog even terug op het afgelopen jaar. Natuurlijk doen we dat niet alleen, en vroegen we aan een aantal piloten wat zij nu eigenlijk vonden van hun 2017. Niemand minder dan VLM kampioen bij de inters Kenny Janssens bijt de spits af in deze ‘2017 throwback’.

 

2017 zit er bijna op, hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

Kenny: Ik heb eigenlijk een super jaar achter de rug, Ik ben a met mijn vriendin alleen gaan wonen in Werchter, en ik heb een mooi MXseizoen bij elkaar gereden met een zevental overwinningen en nog heel wat podiumplaatsen. Met natuurlijk als kers op de taart de titel bij de inters MX1.

 

Wat is je leukste herrinering van 2017?

Kenny: Dat is sowieso de titel bij de inters. Bij aanvang van het seizoen totaal onverwacht, maar naargelang het seizoen vorderde werd de hoop steeds groter… En natuurlijk is er dan ook nog mijn eindzege in Haacht waar het parcours op 5min van mijn deur licht.

 

Wat zou je van het afgelopen jaar willen meenemen naar 2018?

Kenny: Dezelfde ingesteldheid, gewoon plezier hebben in het rijden en steeds mijn best blijven doen. Vroeg of laat word je dan toch beloond.

 

Weet je al hoe 2018 ervoor jou op sportief vlak uit zal gaan zien?

Kenny: Ik ga terug uitkomen op een KTM 450 van Racing center, en met hulp van wat kleinere sponsors gaan we er terug een leuk jaar van proberen te maken.

 

Wat zijn je goede voornemens voor 2018

Kenny: In de eerste plaats gezond blijven, en vooral goed kunnen blijven trainen. Ik vertrek binnen 2 weken met paar vrienden een weekje naar Spanje. We gaan ons ginder een beetje amuseren met de moto’s en komen met oudjaar naar huis. Verder wil ik iedereen alvast een sportief 2018 toewensen en een goede gezondheid.

Bedankt voor het interview MXMag en iedereen de beste wensen!!!

 

Tekst en foto: Dieter Jans

Uw reacties