2017 Throwback: Yente Dourte

2017 Throwback: Yente Dourte
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nog één keer blikken we met iemand terug op zijn 2017, en wie kunnen we beter deze reeks laten afsluiten dan onze eigen MXMag testrijder Yente Dourte. Blik dus nu samen met Yenthe nog één keer terug op het afgelopen jaar, en kom er ook achter wat 2018 zoal in het verschiet heeft.
2017 zit er bijna op, hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

Yente: Ik kijk met gemengde gevoelens terug op 2017, om heel eerlijk te zijn wou ik voor de Inters MX2 MCLB titel gaan, en wou ik na mijn zware blessure in 2016 zo een geslaagde comeback maken. Ik had een ideale uitgangspositie maar ik raakte de tweede wedstrijd opnieuw zwaar gekwetst, en verloor zo alle kansen op de titel. Na een lange revalidatie stond ik in juli opnieuw aan de start, maar ik ben nooit meer op het niveau gekomen waar ik hoopte te staan. Al heb ik dit jaar ook wel kunnen genieten van mijn werk als testrijder bij MXMag.

 Wat is je leukste herinnering van 2017?

Yente: Mijn leukste herinnering in 2017? Ik heb tal van leuke momenten gekend in 2017 maar nog niet zolang geleden heb ik bevestiging gekregen van DIGA KTM Junior Racing dat ik bij hen mijn stage als fysiek begeleider mag uitvoeren. Dit was zeker en vast voor mij het leukste moment van 2017.

Wat zou je van het afgelopen jaar willen meenemen naar 2018?

Yente: Volgens mij ben ik dit jaar enorm volwassen geworden. Er zijn enorm veel dingen gebeurt, en volgend jaar studeer ik tevens ook af. Vanaf juli zullen mijn vriendin en ik het studentenleven achter ons laten en kiezen voor het ‘harde’ werkleven. Daarom zal het belangrijk zijn dat ik volgend jaar volwassen en verstandige beslissingen neem.

Weet je al hoe 2018 ervoor jou op sportief vlak uit zal gaan zien?

Yente: 2018 zal op sportief vlak enorm druk zijn. Niet als rijder, wel als trainer. Ik zal enorm veel trainen met de mannen van DIGA en de weekends dat ik vrij heb zal ik aan de start staan in de MCLB. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de mannen op trainingskamp te gaan, en nadien tijdens het seizoen samen te trainen.

 Wat zijn je goede voornemens voor 2018.

Yente: Mijn goede voornemens voor 2018 zijn vooral op mijn eten letten. Eerlijk, ik ben een echte snoeper en ik kan moeilijk weerstaan aan een goed stuk chocola, zeker in deze periode. Ik sport enorm veel en ik probeer mijn lichaam goed te verzorgen, daarom zal het belangrijk zijn om ook mijn voeding goed te verzorgen.

Tekst en foto: Dieter Jans

Uw reacties