Coupe de l’Avenir lanceert Inter-federaties Cup!

Coupe de l’Avenir lanceert Inter-federaties Cup!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MC Hauts-Pays zorgt in 2018 voor een heuse primeur. Als aanvulling voor de beroemde Coupe de l’Avenir wordt er namelijk ook een Inter-federaties Cup verreden in Baisieux. Noteer alvast 6 en 7 oktober in jouw agenda! </ strong>

Voor de 47ste(!) keer al rijden beloftevolle rijders vanuit heel Europa in de Coupe de l’Avenir tegen elkaar in een landencompetitie. Na de MX of Nations mag deze wedstrijd dan gerust een monument in zijn soort genoemd worden.

Bij MC Haut Pays, dat de Couple de l’Avenir over nam van oprichter Joël Robert, blijven ze echter niet op hun lauweren rusten. Naast de landenteams komt er dus ook een echte teamtrofee voor alle jonge, Belgische rijders. Net zoals bij de Coupe de l’Avenir is de maximum leeftijd 21 jaar.

Op basis van kwalificatiewedstrijden op zaterdag wordt er voor zondag een “Coupe de l’Avenir” team samengesteld dat het opneemt tegen de verschillende landenteams. De selectie voor dit extra team zal als volgt verlopen:

– De top 3 van de 65cc kwalificatiewedstrijden;
– De top 3 van de 85cc kwalificatiewedstrijden;
– De winnaar van de 125cc kwalificatiewedstrijd;
– De winnaar van de MX2 kwalificatiewedstrijd;
– De winnaar van de MX1 kwalificatiewedstrijd;

Op zondag zullen ook MX2 en MX1 wedstrijden voor niet-geselecteerde rijders worden georganiseerd. Een inter-bonden rangschikking zal worden opgemaakt op bassis van de resultaten in elk van de 7 wedstrijden tijdens het weekend. Daarnaast komt er ook een individueel klassement.

Tot nu toe heeft MC Hauts-Pays al de verzekerde deelname van de BMB, FPCNA en AMPL. Elke federatie zal een selectie van rijders naar Baisieux sturen. Andere federaties zouden zich nog aansluiten bij deze organisatie. Zo zit de deelname van de UMC (Unie van Motorsportclubs Vlaanderen) in ieder geval op het juiste spoor.

De Inter-federaties Cup kondigt zich in ieder geval aan als een mooie nieuwkomer op de kalender die veelbelovende amateurrijders toelaat om zich internationaal te meten in eigen land. Tel daar de unieke Coupe de l’Avenir sfeer, een spectaculaire omloop en prima organisatie bij en je krijgt een er boeiende cocktail. Wordt zeker vervolgd!

Check hieronder de sfeervideo van de Coupe de l’Avenir dit jaar:

Uw reacties