Dominante prestaties van Larranaga en Bowers in Chemnitz!

Dominante prestaties van Larranaga en Bowers in Chemnitz!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op de tweede dag van de ADAC Supercross in Chemnitz was het uitkijken naar wat de laureaten van gisteren konden presteren. Wat kon Tyler Bowers op dag twee presteren en stond er iemand op die zich geroepen voelde om hem één strobreedte in de weg te leggen?!

Het antwoord: Er stond iemand kortstondig op, of was het Tyler Bowers die de andere ook nog iets gunde? Kortom Boris Maillard nam nog de holeshot, maar nog voor de tweede maal passeren aan de finishlijn lag de Amerikaanse Kawasaki piloot, Bowers al aan de leiding. Een plaats die hem goed afging en die hij met stevige hand vasthield tot aan het einde. Achter deze man van het weekend en nieuwe koning van Chemnitz zag de Fransman Boris Maillard, Harri Kullas nog voorbij komen. De Finse Est claimde zo op zijn beurt de tweede plaats voor Suzuki piloot Boris Maillard. De top5 werd vervolledig door Charles Lefrancois en thuispiloot Dominique Thury.

In de SX2 klasse is Iker Larranaga al vanaf de start van het kampioenschap in Stuttgart de torenhoge favoriet voor de titel. De piloot die ook actief is in het wereldkampioenschap MX2 probeert na een mislukt wereldkampioenschap zijn seizoen kleurt te geven met deze ADAC SX Wedstrijden! Iets waarin hij wonderwel slaagt, want na de wedstrijd op vrijdag wist de Spanjaard ook de SX2 finale op zaterdag te winnen in Chemnitz. Het was echter wel Duitser Paul Haberland die de kopstart nam, maar al snel wist Diga-Procross Husqvarna piloot Larranaga zich voorbij de Duitser te wurmen. Wat volgde was een ware demonstratie van een jongeman die toonde dat hij meer dan behoorlijk met een motor kan rijden! Op een ruime achterstand kwamen Paul Haberland en Lucas Impert over de streep. De mannen en jongens die op vrijdag Iker Larranaga het enigszins moeilijk konden maken miste vandaag, zaterdag hun start compleet en kwamen nooit in het stuk voor.

Uitslag SX2 Finale – Zaterdag SX Chemnitz
1. Iker Larranaga (ESP, HUS), 15 Runden
2. Paul Haberland (GER, KTM), +14.924
3. Lucas Impert (FRA, KTM), +17.269
4. Adrien Malaval (FRA, HUS), +18.293
5. Nicolas Barcelo (FRA, KAW), +23.450
6. Julian Lebeau (FRA, KAW), +28.356
7. Dylan Walsh (NZL, HUS), +38.404
8. Nolan Cordens (BEL, KTM), +1 Rnd.
9. Nico Koch (GER, KTM), +1 Rnd.
10. Lorenzo Camporese (ITA, HON), +1 Rnd.
Resultaat Prinz of Chemnitz
1. Iker Larranaga – 50 Ptn
2. Adrien Malaval – 40 Ptn
3. Lucas Impert – 38 Ptn
4. Julien Lebeau – 35 Ptn
5. Dylan Walsh – 29 Ptn
Stand in het SX2 Kampioenschap
1. Iker Larranaga – 88 Ptn
2. Julien Lebeau – 77 Ptn
3. Adrien Malaval – 73 Ptn
4. Dylan Walsh – 72 Ptn
5. Nico Koch – 52 Ptn
Uitslag SX1 Finale – Zaterdag SX Chemnitz
1. Tyler Bowers (USA, KAW), 20 Ronden
2. Harri Kullas (EST, KTM), +4.026
3. Boris Maillard (FRA, SUZ), +5.564
4. Charles Lefrancois (FRA, SUZ), +7.562
5. Dominique Thury (GER, HUS), +9.517
6. Sullivan Jaulin (FRA, KTM), +23.786
7. Frederik Noren (SWE, SUZ), +27.007
8. Steve Mages (USA, YAM), +1 Rnd.
9. Matthew Bayliss (USA, HON), +1 Rnd.
10. Ludovic Macler (FRA, HON), +2 Rnd.
Resultaat King of Chemnitz
1. Tyler Bowers – 50 Ptn
2. Charles Lefrancois – 40 Ptn
3. Harri Kullas – 37 Ptn
4. Jaulin Sullivan – 35 Ptn
5. Dominique Thury – 32 Ptn
Stand in het SX1 Kampioenschap
1. Tyler Bowers – 86 Ptn
2. Dominique Thury – 59 Ptn
3. Cedric Soubeyras – 54 Ptn
4. Boris Maillard – 45 Ptn
5. Jaulin Sullivan – 45 Ptn

Uw reacties