X

HOT: Christophe Pourcel neemt afscheid!

“Vandaag is het zover, ik ben verheugd om mijn afscheid van het racen aan te kondigen.” Met die woorden nam Christope Pourcel net afscheid als actief, professioneel motorcrosser. De voormalige MX2 wereldkampioen en tweevoudige Lites SX kampioen reed het voorbije seizoen voor Rockstar Energy Husqvarna in Canada.

De 29-jarige Pourcel won in totaal 6 GP’s, 11 AMA SX Lites races en 6 AMA Nationals. Dat hadden er gerust veel meer kunnen zijn. De grillige Fransman kreeg vaak kritiek omdat hij niet genoeg voor zijn sport leefde en omdat hij naast de baan erg eigenzinnig was. Toch mag het gerust een klein mirakel heten dat CP377 alsnog in de VS de top haalde nadat hij in 2007 tijdens de GP van Ierland ongelukkig ten val kwam en een tijd lang verlamd was vanaf zijn middenrif. Qua stijl en rijkunst behoorde Pourcel tot de allergrootsten in de geschiedenis van de motorcross en supercross.

Het jaar voor zijn zware crash slaagde hij er als achtste Fransman ooit in om de wereldtitel in de MX2 te pakken. Ten koste van Tony Cairoli nog wel. Dat deed hij met het Belgisch-Franse GPKR Kawasaki team van Patrick Geladé. In de VS scheerde Pourcel hoge toppen met het Monster Enery Pro Circuit Kawasaki team van Mitch Payton. Bovenop zijn Supercross successen pakte hij in 2009 ei zo na de outdoor titel. Christophe stond op kop van het kampioenschap tot de voorlaatste race toen hij kreeg af te rekenen met mechanische pech. Ondanks een hoger aantal zeges zou Ryan Dungey dat jaar de titel pakken.

In zijn eigen woorden zei CP377 het volgende:

Foto: Cudby