Nieuwe gezichten bij Mikkola Racing!

Nieuwe gezichten bij Mikkola Racing!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het West-Vlaamse MC Mikkola team maakte tijdens het winterseizoen zijn reputatie opnieuw waar als voorbereidingsteam voor het grotere werk. Tot ieders tevredenheid vonden o.a Glenn Bielen en Killigan Delroeux een plaatsje bij een EK-team en kunnen ze dus nu voluit hun kans gaan tussen de grote mannen.

Er werd dan ook uitgekeken naar enkele nieuwe namen om de Scoyco-kleuren van het team te verdedigen voor het BK 2018. Bij het Junior-team kan men alvast twee nieuwe namen aankondigen met de 85 cc-rijder Bryan Maes en de VLM-Beloften kampioen Matteo Puffet. Bryan Maes zal in 2018 zijn debuut maken in het BK onder de begeleiding van Mark Boot. De 15-jarige Matteo Puffet schakelde in 2017 over op de viertakt en zal in het volgend seizoen dan weer te zien zijn in het BK bij de Junioren MX2.

Bij de grote jongens kon het team tevens de komst aankondigen van Kristof Van Vaerenbergh. De 27-jarige Oost-Vlaming doet een gooi naar het BK-podium bij de Nationalen MX2 nadat hij Frans Ligue-kampioen werd in MX2 in 2016 en dit jaar net naast de titel greep bij onze Zuiderburen. Voor hem wordt een intensieve winter zandtraining voorzien om tijdig klaar te zijn voor de opening van het BK in Moerbeke.

Behalve in het BK gaan de rijders ook aan de slag in Frankrijk, IMBA en VMCF. De club staat in 2018 ook weer in voor de organisatie van twee BK-wedstrijden. Op 28 en 29 April op de Heeserbergen in Lommel en op Pinkstermaandag op het vernieuwde RES-circuit van Axel. Dit alles in samenwerking met AMC Evergem.

Foto: RS Design

Uw reacties