Nieuwe lay-out voor eindejaarscross Stekene

Nieuwe lay-out voor eindejaarscross Stekene
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zondag 10 december a.s. staat alweer de zevende editie van de Open Eindejaarscross in Stekene-Nieuwdorp te gebeuren, de traditionele afsluiter van het Belgische motorcross-seizoen in een organisatie van Team Verhulst en M.C. Samen Sterk onder auspiciën van de M.C.L.B.-federatie. In tegenstelling tot vorige jaren werd er ditmaal niet gewerkt met online voorinschrijvingen en is het dus koffiedik kijken wie met elkaar de strijd zal aangaan in de verschillende categorieën. Wouter Van Massenhoven werd vorig jaar in ieder geval de verrassende dubbelwinnaar voor Dylan Verleysen en Jilani Cambré, terwijl vice-wereldkampioene bij de Dames Nancy van de Ven de snelste was op de MX2-motor. Of zij ook dit jaar om de opperkroon zullen strijden, weten we zondag a.s.

Alle deelnemers dienen zich zondagmorgen tussen 7.30 en 9 uur ten laatste ter plaatse aan te melden voor de inschrijvingen waarbij iedereen die zich aanbiedt startgelegenheid krijgt in zijn/haar categorie. Naast de eigen V.J.M.O.- en M.C.L.B.-piloten hoeven ook de F.M.W.B.-, F.P.C.N.A.-, A.M.P.L.- én V.L.M.-piloten geen dagvergunning te betalen én komen alle piloten ongeacht hun federatie in aanmerking voor de onkostenvergoedingen die overigens ditmaal de dag zelf nog zullen uitbetaald worden. Eventuele overvolle klassen worden opgesplitst, zoals vorig jaar bijvoorbeeld het geval was met de Vrijetijdsrijders. En ook dit jaar staat die categorie uiteraard weer op het programma, naast de Aspiranten & Beloften & Nieuwelingen MX2, Nieuwelingen MX1 & Dames Open, Quads Open, Junioren MX2 + MX1, Nationalen MX2 + MX1, Inters MX2 + MX1 en Zijspannen Open. Het starthekken valt een eerste keer om 10.15 uur en het einde is voorzien omstreeks 16 uur, netjes voor het invallen van de duisternis. Voor de gelegenheid werd het te allen tijde berijdbare zandcircuit van een totaal nieuwe lay-out voorzien met drie springbergen, twee putten en een kombocht en lag dit alles een week voor datum er kurkdroog bij. Wie wil, kan ter plaatse tevens het jaarboek ‘Motocross 2017’ van Motorgazet in primeur aanschaffen. De inkomprijs bedraagt 13 euro en plaats van afspraak is de wijk Nieuwdorp in Stekene.
Alvast tot dan!

 

foto: Dieter Jans

Uw reacties