2017 opnieuw een topjaar voor Kawasaki!

2017 opnieuw een topjaar voor Kawasaki!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De off-road markt is maar een deel(tje) van de totale motorbranche. Toch is het interessant om te zien wat er zich qua verkoop afspeelt in de hele sector! Na een sterk 2016 was ook 2017 was opnieuw een fantastisch jaar voor Kawasaki in Nederland. Bijna het gehele seizoen (tot oktober 2017) stond Kawasaki fier op nummer één qua verkoop. Daarna waren de meeste 2017 modellen uitverkocht. Op het nippertje haalde BMW zo alsnog Kawasaki in.

Een tevreden Tjeerd W. Meppelink, Marketing & PR Officer Benelux kijkt terug: “Met een enorme groei van 22,9% is Kawasaki van de grotere merken, wederom het snelst groeiende merk geweest in 2017. Dit presteert Kawasaki nu reeds vier jaar op rij! Met het meeste motornieuws voor aankomend seizoen is het dan ook de verwachting dat Kawasaki in 2018 definitief het grootste motormerk wordt in Nederland. Als het meest succesvolle premium Japanse motormerk verheugt Kawasaki zich op 2018!”


Naast de 450 outdoor titel van Eli Tomac in de AMA boekte Kawa in 2017 nog een groot sportief succes met de SBK wereldtitel van MX-liefhebber Jonathan Rea. Ondertussen al zijn derde wereldtitel op rij!

Foto’s: Kawasaki

Uw reacties