AMA SX: Is Marvin Musquin zijn droom ook al voorbij?

AMA SX: Is Marvin Musquin zijn droom ook al voorbij?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

We hebben ons midden in de nacht, 3u10 terug naar de computer begeven. Want zonet heeft Marvin Musquin een kwalijke val gemaakt in de tweede heat race van de Supercross van Houston. De KTM Piloot kende een mindere start en vond duidelijk niet zijn ritme. Aan het gevecht met het parcours en zijn tegenstanders was te zien dat Marvin Musquin zich niet lekker voelde, maar alles leek erop dat de Fransman zich alsnog makkelijk zou kwalificeren. Tot hij een kwalijke valpartij maakte in de whoops. Op deze sectie zat de snelheid van de kampioenschapsleider niet goed en daarom opteerde hij i.p.v. skimmen over de whoops voor springen. Iets wat hem niet beviel want na zijn eerste sprong in de whoops ging zijn timing de mist in en kwam hij onzacht in aanraking met de grond.

Na de valpartij draaide de Fransman met de schouder, terwijl hij zijn pols vast hield en ondersteunde. Tekenen die een piloot wel vaker maakt als er spraken is van een luxatie, ontwrichting, van de schouder. Er is echter op dit moment nog géén officieel nieuws over de toestand van Marvin Musquin.

UPDATE: Marvin Musquin kwam niet meer in actie in Houston. Er werd wel degelijk een ontwrichte schouder bij de Fransman vastgesteld. Meer nieuws wordt snel verwacht zodra hij zichzelf heeft laten checken bij zijn arts.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: KTM Image – Simon Cudby

Uw reacties