Column: Geert Gelaude januari 2018.

Column: Geert Gelaude januari 2018.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ieder einde is een nieuw begin, een gezegde onder de mensen wat vaak klopt. Toch is het niet altijd gemakkelijk om afscheid te nemen van iets wat goed was of het nog steeds is! Een nieuwe start of doorstart zo kan je het ook noemen ondergingen enkele van ons. Met de komst van motocrossmag.be naar het Nederlandse internetlandschap, is er een sterke partner waarmee we in zee kunnen gaan om jullie nog beter van dienst te zijn de komende jaren.

Aan het begin van een nieuw jaar gekomen kijken we maar wat graag eens terug naar het afgelopen jaar. Maar staan onze blikken wel vol van vertrouwen naar de toekomst. Een erg mooie lijkt me, als we eens naar de verschillende kalenders kijken, met tal van bekwame mensen die daarover verslag zullen brengen kan het niet anders dan een goed jaar worden!
Zowel op Nationaal alsook Internationaal vlak was er de nodige animo onder supporters, familie maar vooral de rijders zelf zorgden voor de nodige kruiden op onze portie motorsport. Laat me duidelijk zijn ik kan niet alles opnoemen van mindere of leuke momenten maar een kleine opheldering zal volstaan om de haren terug rechtop te laten komen. In elk geval momenten die mij even hebben doen stilstaan waren onder andere. De heel zware crash van een vriend, namelijk Steven Lenoir dit met dodelijke afloop op het circuit van Cassel. De klapper van Ken Roczen die hem alle kans op een mooi seizoen voor Honda werd ontnomen. HSF die de deuren sluit en zodoende ook alle rijders, en teamleden die op zoek moeten naar een andere werkgever. Nieuwbakken HRC rijder Brian Bogers komt al op dag één van de stage zwaar ten val, en lijkt nu al zeker out voor de eerste vier Grand Prix wedstrijden. Het in België gevestigde Honda 24MX die stopt. Nog een zeer goede virend, Evgeny Bobryshev die aan de deur word gezet bij HRC en een nieuw avontuur zoekt in het Britse Arena World Tour concept aan het stuur van een RFX Suzuki. Het feit dat Bobby een aanbod afwijst om als invaller voor Bogers bij HRC te fungeren die eerste Grand Prix wedstrijden zegt meer dan genoeg hoe vertroebeld de relatie met de Rus is. De nare val van Nancy van der Ven tijdens haar stage in Spanje is ook een domper op de vreugde in de aanloop naar een nieuw seizoen, evenals de punten die ze ontnomen werd eerder het seizoen en haar bijna zeker de wereldtitel kost! Het einde van een lange profcarrière voor Ken De Dijcker is ook nog maar eens het besef hoe erg het gesteld is met de sport in België. En wat te denken van de Zware val van het amper zeventien jarige jeugdtalent Ian De Sweemer tijdens een wedstrijd in de MCLB rangen. Ian verblijft nog steeds in het gespecialiseerde revalidatiecentrum van het Gentse Universitair Ziekenhuis, en hoopt vurig ooit weer zelfstandig te kunnen stappen. Eind deze maand is er een familiedag ingepland in het Provinciaal domein Puyenbroeck waarop tal van activiteiten staan ingepland. Wetende dat dit net voor Kerstmis nog een week lang de warmste plek van Vlaanderen was kan het niet anders of deze familiedag word een groot succes. Allen afkomen naar Wachtebeke is dus een must!

En zo kan ik nog wel even doorgaan, met de minpunten van afgelopen seizoen maar er waren ook mooie momenten zeer zeker. Die zijn zo talrijk dat het teveel zou zijn om deze op te sommen. Tevens dat ik vele momenten zou vergeten en de daarbij horende prestaties zou laten uitschijnen alsof het niet eens zo zwaar was om deze neer te zetten. Dus sluit ik mijn eerste column van het nieuw jaar en de nieuwe site af met de wijze woorden… Laat 2018 op elk vlak een topjaar zijn voor ieder die zich met onze sport geliefd voelt.
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Geert Gelaude
Foto: #onbekend

Uw reacties