X

Enduropale Juniors: Collignon wint, Delroeux 2de!

Honda-rijder Alexis Collignon werd vanmorgen enigszins verrassend winnaar in de Juniors wedstrijd. KTM VHR’s Scotty Verhaeghe leidde immers voor meer dan een uur maar kreeg dan af te rekenen met motorpech! De Belg Killigan Delroeux(F4E Racing) reed een sterke wedstrijd en werd tweede.

Aan de meet eindigde Collignon een minuut voor Delroeux, Luca Quenot eindigde derde. Zo verzekerde Quenot zich ook van de Franse Beachrace titel bij de juniors. Van Belgische zijde kwam ook Matteo Puffet (eveneens MC Mikkola) goed voor de dag met een negende plaats in zijn eerste deelname. Adrien Wagener werd veertiende.

Florian Miot, ook regelmatig in België aan de slag, eindigde knap als vierde én eerste 125cc rijder. Tom Smit begon sterk en zat lang in de top-15, uiteindelijk finishte ‘Smitje’ alsnog 20ste. Ryan De Beer van het Grizzly Junior Racing team werd 21ste.

Bij de quads was Jérémy Forestier de beste. Hij haalde het voor Antoine Cheurlin en Florian Mangeot. De Belg Randy Naveaux viel als 4de net naast het podium., Olivier Vandendijk werd zesde. Van Nederlandse zijde eindigden Marc De Vries (achtste) en Joris Kersten (zeventiende) de top-20.

Foto’s: Nico Martin