X

Husqvarna motoren kiest voor Motorex

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe samenwerkingen. Husqvarna, gaat in navolging van KTM een wereldwijde strategische samenwerking  aan met MOTOREX. Vanaf januari 2018 worden alle nieuwe Husqvarna-modellen – zowel offroad als straat – voor de eerste keer gevuld met MOTOREX-smeermiddelen. Bovendien wordt de Zwitserse fabrikant de officiële partner van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Hierdoor vervangt Motorex het Amerikaanse Bel-Ray.

Gefabriceerd volgens de hoogste normen in Langenthal, Zwitserland, hebben MOTOREX-producten een prima reputatie op het vlak van kwaliteit en prestaties. De BUCHER-MOTOREX Group, opgericht door pionier Arnold Bucher in 1917, is een onafhankelijk familiebedrijf dat trots is op hoogwaardige producten en klantenservice van wereldklasse. Met een uitgebreid assortiment smeermiddelen, onderhouds- en onderhoudsmiddelen, blijft MOTOREX zich inzetten voor topproducten zowel qua prestaties als betrouwbaarheid. Dankzij een eigen laboratorium voor de ontwikkeling van de volgende generatie smeermiddelen en onderhoudsproducten, maken de ingenieurs van MOTOREX de belofte van continue innovatie waar.

Net als Husqvarna is MOTOREX erg vertrouwd met succes in motorsport. Met 110 wereldtitels in motorcross, supercross, enduro, rally en andere disciplines, heeft MOTOREX een rijke traditie op sportief vlak.  Voor Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing betekent de komst van MOTOREX dan ook een bijkomende motivatie.

Pablo Quintanilla en Andrew Short beginnen op 6januari aan de slopende 2018 Dakar Rally. In hetzelfde weekend gaan hun Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing SX collega’s Jason Anderson en Dean Wilson van start in het 2018 AMA Supercross Championship.

Stefan Pierer – CEO KTM AG: “Deze strategische samenwerking met MOTOREX is een nieuwe opwindende stap in de ontwikkeling van Husqvarna motorfietsen. We kijken altijd waar we nog kunnen verbeteren. Daarom is het van cruciaal belang om samen te werken met een wereldwijd gerenommeerde smeermiddelenfabrikant.  Het is duidelijk dat we bovendien veel gemeenschappelijke doelen delen. Deze overeenkomst met MOTOREX past perfect binnen de sterke strategische samenwerkingen voor onze motorsportactiviteiten en de productie.”

Diego Clement – Head of Motorsport, Husqvarna Motorcycles: “Deze nieuwe overeenkomst met MOTOREX zorgt ervoor dat we een technische partner hebben waar we 100% op kunnen vertrouwen. Hierdoor  kunnen we voor overwinningen blijven gaan in alle kampioenschappen en evenementen over de hele wereld, in alle disciplines. MOTOREX-producten hebben hun kwaliteit bewezen op het hoogste niveau. We zijn meer dan tevreden dat het hele Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-team ze vanaf dit jaar zal gebruiken. Het nieuwe seizoen begint met twee enorm belangrijke evenementen voor ons, de Dakar Rally en de eerste ronde van de AMA Supercross. “

Edi Fischer – CEO BUCHER MOTOREX Group: “Deze nieuwe samenwerking met Husqvarna heeft alles in zich om uit te groeien tot een succes: een diepe samenwerking op het gebied van R & D, productie, racen en het verkopen van onze producten via Husqvarna-dealers. De sportieve instelling en de planningen van beide bedrijven laten toe dat we bij MOTOREX met heel veel vertrouwen beginnen aan deze opwindende samenwerking. We kijken dan ook erg uit naar deze nieuwe relatie met Husqvarna. “

Ronald Kabella – MOTOREX Powersports Director: “We kijken erg uit naar deze nieuwe overeenkomst met Husqvarna. Als een pionier in offroad racen is Husqvarna is een bijkomende sterke partner voor MOTOREX in Motocross, Supercross, Enduro en Rallyracen. Dat zijn allemaal disciplines waarin wij traditioneel sterk staan. Een samenwerking met een fabrikant als Husqvarna, die net als wij terugkijkt op een geschiedenis van meer dan 100 jaar, combineert traditie, ervaring en knowhow met een duidelijke kijk op de toekomst en wat nodig is om te slagen. ”