Johan Vansummeren in Arenacross Hasselt!

Johan Vansummeren in Arenacross Hasselt!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Veel motorcrossers volgen het wielrennen of dat nu op de baan of in het veld is. Maar dat geldt ook andersom! Niels Albert, Tom Boonen, Matthieu van der Poel, Roger Devlaminck, Sven Nys… Het zijn allemaal grote MX-fans. Ook de sympathieke Johan Vansummeren hoort in dat rijtje thuis. De legendarische winnaar van Parijs-Roubaix in 2011 gaf in een interview met ‘De Zondag’ vandaag zelfs aan dat hij zelf gaat motorcrossen! En dat is geen 1 aprilgrap.

Aan stilzitten denkt Summie nog lang niet. Hij is dezer dagen druk bezig met een waaier aan activiteiten: fietsvakanties, interviews met wielrenners voor Het Belang van Limburg, sportieve begeleiding van jonge renners en amateurs, mental coaching en hij rondde ook met succes een opleiding tot ploegleider af bij de UCI.

De organisatie van Arenacross Hasselt wist Johan echter te strikken om een droom waar te maken. Als ambassadeur van de Arenacross op 3 maart in de Ethias Arena in Hasselt zal Vansummeren namelijk zelf op de motor stappen! Collega Paul Cobbaert van De Zondag had een boeiend gesprek met de boomlang Limburger. Over motorcross, maar ook over wielrennen en het nieuwe leven van de ex-toprenner. Lees het volledige interview hier.

Foto: JVS Cyclingholidays

Uw reacties