X

Zien we Benoit Paturel binnenkort op Honda?!

Benoit Paturel, de nummer vijf uit het wereldkampioenschap MX2 van vorig seizoen, heeft er al een enorm turbulent tussenseizoen opzitten. De Fransman weigerde vroeg in 2017 een deal met Yamaha. Dit om na een goed 2017 seizoen niet gebonden te zijn, en te kunnen ingaan op andere meer lucratieve voorstellen. De voormalige KEMEA-Yamaha piloot reed een goed 2017 seizoen maar moest al snel zijn meerdere erkennen in Pauls Jonass en Jeremy Seewer die het uitvochten voor de wereldtitel. Een blessure op het einde van de rit zorgde ervoor dat hij nog weg tuimelde naar een vijfde stek in het eind resultaat van het wereldkampioenschap.

De lucratieve voorstellen bleven dan ook uit, en Yamaha had alvast het zekere voor het onzekere genomen en Jeremy Van Horebeek een contractverlenging aangeboden. Benoit Paturel had dus zorgen, Ooh Oooh hij had zorgen. Om zijn kansen in Amerika ook een boost te geven koos de Fransman, begin november ervoor om een korte samenwerking met BUD Kawasaki aan te gaan. Met dit team zou hij de Supercross van Parijs betwisten en in voorbereiding ook de Supercross van Tours mee te nemen. De wedstrijd in Tours verliep voorspoedig met, na een beperkte voorbereiding, een de derde stek algemeen als resultaat. Hem tonen in Parijs voor de ogen van de Amerikaanse teams zit er echter niet in, in de laatste voorbereidingstrainingen blesseert de man uit Lyon zich.

Even lijkt dit het treurige einde te worden van de WK-carrière van de enorm begaafde piloot. Tot het kersverse BOS Team hem eind november een nieuwe kans aanbied. De tumultueuze winter lijkt over te zijn voor Benoit Paturel, of niet? De anders steeds actieve sociale media gebruiker Benoit Paturel, post nauwelijks tot niks van foto’s met zijn nieuwe team. Géén foto’s van trainingen noch van testdagen. Iets wat tegenwoordig toch een meer dan gebruikelijk fenomeen is, kijk maar naar zijn BOS teamgenoot Jordi Tixier die héél wat content post.

Wat is er aan de hand met Benoit Paturel? Is de blessure opgelopen naar de supercross in Parijs zo zwaar dat hij de motortraining nog niet is kunnen hervatten? Néén dit is niet de oorzaak. De ware oorzaak is dat beide partijen alweer gesplit zijn, dat is wat we vandaag kunnen lezen op de Facebook van het BOS Suspension team. Benoit Paturel is na een enkele test niet tevreden over klik die hij heeft met de KTM 450 machine. Over nieuwe tests in betere condities wil hij naar verluid niet spreken. Het team laat dan ook z’n ontevredenheid duidelijk merken in hun statement.

Meteen wordt het gerucht dat Benoit Paturel, laaglander Brian Bogers zou vervangen bij het HRC Honda team weer wat luider en hardnekkiger. Indien dit klopt is dit een gedurfde move van de Fransman en zijn entourage. Want de vraag die zich stelt is; “Heeft Honda een vangnet klaar voor de man uit Lyon wanneer hun vaste piloot terug wedstrijd fit is?”. Of is hij opnieuw zo van zijn eigen kunnen overtuigt dat niemand noch om hem heen zal kunnen na deze invalbeurt. Wordt zonder twijfel vervolgt!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven