AMA: Josh Hill wint, zieke Plessinger blijft leider

AMA: Josh Hill wint, zieke Plessinger blijft leider
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vorige week wist Justin Hill zijn eerste podiumplek te pakken met de Suzuki. In San Diego wist de 22-jarige crosser zijn eerste overwinning te pakken voor Joe Gibbs Racing! De regerend kampioen won de zesde wedstrijd van het MonsterEnergy AMA Supercross Kampioenschap 250F WestCoast. In het Petco Park werd Adam Cianciarulo (foto) tweede voor rookie Chase Sexton. Joey Savatgy en komt daardoor dichterbij aan leider Aaron Plessinger die door ziekte genoegen moest nemen met de zevende plaats.

In de finale neemt Savatgy de beste start voor Hill, Shane Mcelrath, Dakota Alix en Cianciarulo. Het is snel duidelijk dat Cianciarulo er zin in heeft want hij werkt zich in rap tempo op naar de tweede plaats! In de eerste volledige ronde neemt de Kawasaki-rijder de leiding over van teamgenoot Savatgy. Geen goede start voor Plessinger die als tiende uit de eerste ronde komt. Hill neem vervolgens Savatgy te pakken die daarna onderdruk komt te staan van Sexton. Na bijna vijf minuten neemt de Geico Honda-rijder de derde plaats over. De leider heeft maximaal twee seconden voorsprong gehad maar dan komt Hill terug en beetje bij beetje knabbelt hij van de voorsprong af. De 21-jarige leider geeft zich niet zomaar gewonnen en dat betekend dat Hill niet echt kan aanvallen. Met nog minder dan vijf minuten wedstrijd op de klokken gaat vijfde man Plessinger onderuit. Op hetzelfde moment gaat Hill in de aanval op de leiding, Cianciarulo stribbelt tegen maar verliest dit duel. In de slotfase van de wedstrijd neemt Hill afstand en daarmee brengt hij na bijna vijf jaar Suzuki weer een 250F Supercross overwinning. De laatste overwinning van het Japanse merk stond op naam van Blake Wharton, hij won op 6 april 2013 de Supercross in Houston.

Uitslag 250F AMA Supercross WestCoast #6; San Diego (CA), USA:
1 Justin Hill USA Suzuki
2 Adam Cianciarulo USA Kawasaki
3 Chase Sexton USA Honda
4 Joey Savatgy USA Kawasaki
5 Shane Mcelrath USA KTM
6 Christian Craig USA Honda
7 Aaron Plessinger USA Yamaha
8 Kyle Chisholm USA Yamaha
9 Mitchell Harrison USA Husqvarna
10 Bradley Taft USA Yamaha

Tussenstand West SX Lites na 6 van 8 wedstrijden:
1 Aaron Plessinger USA Yamaha 134
2 Joey Savatgy USA Kawasaki 129
3 Shane Mcelrath USA KTM 117
4 Adam Cianciarulo USA Kawasaki 116
5 Chase Sexton USA Honda 107
6 Christian Craig USA Honda 106
7 Justin Hill USA Suzuki 105
8 Kyle Chisholm USA Yamaha 83
9 Mitchell Harrison USA Husqvarna 72
10 Hayden Mellross Aus Yamaha 67

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kawasaki

Uw reacties