AMA: Weer Anderson, problemen voor Roczen en Tomac.

AMA: Weer Anderson, problemen voor Roczen en Tomac.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vooraf zou de titelstrijd gaan tussen Eli Tomac, Marvin Musquin en zeer waarschijnlijk Ken Roczen. Na zes wedstrijden lijkt het erop dat Jason Anderson het gevecht aan zal moeten gaan met Justin Barcia en Cole Seely! De Husqvarna-rijder heeft momenteel de beste papieren en is ook de enige rijder van dit drietal met overwinningen in 2018. Zo ook in San Diego waar ‘El Hombre’ wist te winnen voor Musquin en Blake Baggett. Geen beste dag voor Roczen die in de finale ten val kwam en Tomac die de finale niet eens in actie kwam!

Wanneer het starthek naar beneden gaat neemt Seely de beste start voor Barcia, Musquin, Anderson en Chad Reed! De Australier werkt zich snel naar de tweede plaats maar zakt vervolgens terug naar de vierde plaats na het missen van de ‘triple’. Seely komt met ruim twee seconden voorsprong uit de eerste ronde en de eerste helft van de wedstrijd weet hij de leiding vast te houden. Dan komt Anderson en de eerste echte aanval is succesvol! Anderson neemt direct afstand en wint voor Musquin en Baggett die er daarmee een ‘Oostenrijks podium’ van maken in het Petco Park. Seely heeft het in de slotfase moeilijk en zakt terug naar de vierde plaats. Broc Tickle scoort zijn beste prestatie van dit seizoen, de KTM-rijder wordt vijfde. Barcia heeft even de derde plaats in handen gehad maar hij lijkt machine problemen te hebben waardoor hij terug zakt naar de achtste plaats. Roczen heeft in de beginfase een duel met Cooper Webb en daarbij komt het duo met elkaar in botsing. Ze komen ten val en daarbij komt de rechterarm van de Duitser tussen de achterband en de swingarm van de Yamaha! Wat de exacte schade is na de valpartij is momenteel nog niet bekend.

Uitslag 450F AMA Supercross #6; San Diego (CA), USA:
1 Jason Anderson USA Husqvarna
2 Marvin Musquin F KTM
3 Blake Baggett USA KTM
4 Cole Seely USA Honda
5 Broc Tickle USA KTM
6 Justin Brayton USA Honda
7 Weston Peick USA Suzuki
8 Justin Barcia USA Yamaha
9 Dean Wilson GB Husqvarna
10 Vince Friese USA Honda
DNF Ken Roczen D Honda
DNS Eli Tomac USA Kawasaki

Tussenstand Supercross na 6 van 17 wedstrijden:
1 Jason Anderson USA Husqvarna 141
2 Justin Barcia USA Yamaha 113
3 Cole Seely USA Honda 106
4 Ken Roczen D Honda 102
5 Blake Baggett USA KTM 99
6 Justin Brayton USA Honda 99
7 Weston Peick USA Suzuki 98
8 Marvin Musquin F KTM 96
9 Josh Grant USA Kawasaki 83
10 Broc Tickle USA KTM 82

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Simon Cudby

Uw reacties