X

Eindelijk: de YZ65 in volle glorie!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver! Yamaha stelde in wereldpremière haar gloednieuwe 65YZ voor tijdens de de San Diego Supercross. De 65cc YZ is een geheel nieuwe machine die een leemte in het gamma van de Japanse fabrikant opvult. Hierdoor kan het merk met de gekruiste stemvorken een volledige jongeren-piramide aanbieden in combinatie met de YZ85 en YZ125.

De YZ 65 neemt uiterlijk alle ‘clues’ van zijn grote broers over met een vloeiende lijn en een nogal sober design. Het volledig nieuwe motorblok werd ontwikkeld met het oog op prestaties en gemak in gebruik. Het watergekoelde blok is het uitgerust met een YPVS-uitlaatklep om sterker voor de dag te komen bij lage en gemiddelde toerentallen. De ontsteking wordt aangestuurd door een CDI terwijl de versnellingsbak 6 versnellingen telt.

Yamaha benadrukt ook dat het blok is ontworpen om jonge rijders en hun ouders ongeëvenaarde betrouwbaarheid in deze categorie te bieden. Qua frame kreeg het ultralichte stalen kader achteraan een aluminium achterbrug. Daarnaast wordt deze YZ65 uitgerust met  een verstelbaar stuur en hoogwaardige Kayaba-veringen met een upside-down voorvork van 36 mm.

Leuk extraatje:  de kleine YZ is uitgerust met geanodiseerde blauwe aluminium velgen.  De beschikbaarheid in Europa is op dit moment nog niet bekend maar in de VS wordt de Yamaha YZ 65 aangekondigd voor  maand april 2018. Hierdoor kan hij al meteen worden ingezet in Loretta Lynn’s, Amerikaans Nationaal Amateurkampioenschap, later dit jaar. In de Verinigde Staten komt de  YZ65 in de catalogus tegen een prijs van $4.599