Kenny Vandueren moet stoppen met motorcross!

Kenny Vandueren moet stoppen met motorcross!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vorige maand kwam Kenny Vandueren zwaar ten val op stage in Spanje. De 28-jarige Beringenaar belandde met een klaplong, gescheurde lever en inwendige bloedingen op de intensieve in Castellon de la Plana. Dat de revalidatie lang zou duren wist Kenny al langer. Nu heeft hij echter het harde verdict gekregen dat hij moet stoppen met crossen. 

Vandueren werd bij zijn comeback in de EMX300 vorig jaar nog knap derde. Daarvoor moest al afrekenen met verschillende zware blessures zoals een gescheurde lever en verschillende ernstige hersenschuddingen. Omdat een nieuwe val mogelijk fataal zou zijn voor zijn lever moet Kenny op doktersadvies per direct stoppen. “Het is heel moeilijk om te accepteren dat ik moet stoppen, maar ik heb geen andere keuze,” liet Vandueren optekenen in Het Belang Van Limburg.

Kenny had het uitstekend naar zijn zin op de tweetakt en keek uit naar opnieuw een sterk seizoen in de EMX300. Ook in de EMX250 stond de Limburger op het podium. Vandueren zal zijn pijlen nu richten op een carrière als coach. De MXMag redactie wenst Kenny veel succes met zijn revalidatie en zijn nieuwe uitdaging!

Foto: Dieter Jans

 

Uw reacties