Team Hermans/Musset maakt de eerste meters van 2018!

Team Hermans/Musset maakt de eerste meters van 2018!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Koen Hermans heeft afgelopen weekend op zijn zijspan de eerste meters gemaakt  van 2018. Dit deed de jonge talentvolle rijder uit Hengelo (GLD) met een nieuwe bakkenist alsmede met een nieuw chassis.

Na een zeer sterke tweede seizoenshelft reed Hermans vorig jaar samen met bakkenist Kenny van Gaalen zijn VMC-machine de top vijf in van het WK zijspancross 2017.
Kenny van Gaalen gaf echter aan te stoppen met bakkenisten aan het einde van 2017 daar hij het op WK-niveau bakkenisten niet meer kon combineren met zijn andere ambities. Hermans zelf besloot na een aantal seizoenen met het VMC-chassis terug te keren  naar zijn eerste liefde, een WSP-racing frame. Hiermee is team Hermans het enige topteam dat een overstap maakt naar een ander chassis voor 2018.

Na te zijn begonnen met Roy Bijenhof met wie Hermans samen de jongste ONK Sidecar-dagpodium klanten ooit werden, en later met Kenny van Gaalen waarmee Hermans afgelopen jaar dus de top vijf van het WK in reed was het nu de beurt aan de derde bakkenist uit Hermans zijn carrière.
Dit is niemand minder dan huidige Franse Wereldkampioen Nicolas Musset. Musset moest op zoek naar een andere teammaat daar team Bax  te kennen gaf in 2018 met een andere bakkenist te starten. (Inmiddels is duidelijk dat Etienne Bax samen met de Let Kaspars Stupelis zijn WK-titel in 2018 gaat verdedigen).
Ook Koen Hermans was dus op zoek naar een adequate vervanger voor Kenny van Gaalen die liet weten te stoppen.
Ondanks de afstand tussen beide heren, en dan hebben wij het over honderden kilometers van elkaar af wonen, vonden zij toch wat ze zochten, namelijk een top WK-rijder en een top WK-bakkenist. Deze maakte tezamen dus afgelopen weekend hun eerste meters van 2018 op hun zeer mooi ogende WSP-Zabel outfit!

Op 4 maart tijdens de allereerste ONK te Lochem weten we pas echt waar Hermans/Musset toe in staat zijn maar dat geldt natuurlijk voor alle topteams die ongetwijfeld de aankomende drie weken aan het aftellen zijn totdat de eerste ONK te Lochem, qua deelnemers in feite een ‘mini’-GP, op 4 maart wordt verreden op circuit de Gaggeldijk.

Tekst: Emil Bilars
Foto: Freddie Driezes

Uw reacties