X

Wat doe jij nou? Jacob Barth.

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag wat voormalige topcrossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carriere, de hoogte en dieptepunten. De eerste ex-crosser is Jacob Barth!

MXMag: Stel jezelf even kort voor
JB:
Jacob Barth, 48 jaar en woonachtig in het Gelderse Doetinchem.
MXMag:Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
JB:
In het dagelijks leven run ik ‘Autohandel en Autorecyling Barth’ eveneens gevestigd in Doetinchem.
MXMag:Hoe kijk jij terug op jou motocross-carriere?
JB:
Heel goed, ik heb een geweldige tijd gehad en heb voor prachtige teams gereden. Ik heb tegen de beste rijders van Nederland mogen rijden en ben ook actief geweest in de Grand Prix.
MXMag: Het hoogtepunt uit jou carriere?
JB:
Een hoogtepunt kan ik zo niet zeggen, ik denk met veel plezier aan de vele uren die wij hebben gemaakt op en naast de circuits.
MXMag: Het dieptepunt uit jou carriere?
JB:
Dat is zonder twijfel het missen van de KNMV ONK-titel in 1993. Ik had slechts een punt achterstand maar helaas werd de laatste wedstrijd niet gereden. Die titel had ik heel graag aan mijn vader opgedragen.
MXMag: Beste motor ooit mee gereden?
JB:
De CR125 en dan niet specifiek één jaar maar jaren. Van 1987 tot 1990 heb ik voor Venko Honda gereden en van 1992 tot 1994 voor Van de Heyden Motors en die motor was geweldig. Mijn mooiste resultaten mee behaald.
MXMag:Hoe kijk jij naar de huidige motocrosswereld?
JB:
Het is de laatste jaren natuurlijk allemaal veranderd, het draait vooral om geld en macht. Buiten deze feiten is het natuurlijk een geweldige sport om naar te kijken. Het is een lust voor het oog om Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Nancy van de Ven aan het werk te zien in het Wereld Kampioenschap. Ik wens alle Nederlanders natuurlijk heel veel succes op jacht naar mooie resultaten.

Dank voor jou tijd ‘Ja Kop Start’!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Onbekend