FFM: Aranda wint voor progressie makende Paturel (+fotos)

FFM: Aranda wint voor progressie makende Paturel (+fotos)
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend werd in het Franse Sommières, een internationale motorcross en de eerste manche van het Franse vrouwen motorcross kampioenschap afgewerkt.

Bij de Inters mannen klasse was het uitkijken naar wat Benoit Paturel kon uitrichten op zijn 450cc Honda tegen de beste piloten uit eigenland alsook tegen piloten als Harri Kullas en Jeremy Delincé. In de eerste manche moest de voormalige KEMEA piloot zijn meerdere erkennen in Greg Aranda en Harri Kullas, en in de tweede manche zag hij dan weer Xavier Boog, Harri Kullas en Greg Aranda voorgaan. De derde manche was het dan toch raak voor Benoit Paturel met een overwinning voor Aranda en Boog. Zo kon de privé Honda piloot de dag in Sommières met een positief afsluiten. Onze laaglander Jeremy Delincé finishte knap zesde overal, dit door in alle drie de manches op een achtste plaats te finishen

Justine Charroux wint eerste manche France Feminin.

Naast de mannen kwam zoals we al zeiden ook de vrouwen in actie op het parcours nabij Marseille. Daar trok Justine Charroux op een Yamaha de dagoverwinning naar zich toe. Dit door de eerste manche te winnen en in de tweede manche als derde te finishen. Deze tweede manche ging naar Mathilde Martinez, maar zij kwam door haar vierde plaats in de eerste manche net twee punten te kort om de eerste manche van het Franse vrouwen kampioenschap te winnen. Het podium werd vervolledig door Jessie Joineau (3-2).

Top 10 totaaluitslag Sommières
1. Aranda Gregory – 67 Punten
2. Paturel Benoit – 63 Ptn
3. Kullas Harri – 62 Ptn
4. Boog Xavier – 52 Ptn
5. Baumgarther Andy – 46 Ptn
6. Delince Jeremy – 39 Ptn
7. Richier florent – 31 Ptn
8. Dercourt Nicolas – 30 Ptn
9. Roussaly Hugo – 30 Ptn
10. Malaval Adrien – 29 Ptn
Top 10 Sommières France Feminin
1. CHARROUX Justine – 45 Punten
2. MARTINEZ Mathilde – 43 Ptn
3. JOINEAU Jessie – 42 Ptn
4. DENIS Mathilde – 40 Ptn
5. GERMOND Virginie – 32 Ptn
6. GUERBER Lisa – 29 Ptn
7. HAUDOIRE Manon – 29 Ptn
8. SOULIER Morgane – 25 Ptn
9. GALTHE SCHERMER Beatrice – 24 Ptn
10. MEYER Anais – 21 Ptn

MX Inter Sommières 2018 - Benjimx16 !

Foto: Benjimx16

Uw reacties