MXGP: De lijst waar niemand op wil, de blessurelijst!

MXGP: De lijst waar niemand op wil, de blessurelijst!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MXGP Piloten

Glenn Coldenhoff: Overstrekte linker wijsvinger – Start in Argentinië
In de eerste wedstrijd van het Italiaans kampioenschap liep de Nederlander deze kleine blessure op. Deze leek al snel van de baan, zeker na de knal prestatie in Hawkstone Park één week later. De blessure stak echter terug de kop op toen in de Franse voorbereidingswedstrijd van Lacapelle Marival de vinger opnieuw werd overstrekt. Inactiviteit door deze blessure wordt niet verwacht, we zien Glenn normaal gezien dan ook aan de start op drie en vier maart tijdens de Grand Prix van Argentinië.

Jordi Tixier: Afgescheurde pees in de rechter pols – inactiviteit onbekend
De Fransman die dit jaar uitkomt voor het kersverse BOS team, voelde tijdens het rijden in Hawkstone Park pijn in de pols zoals hijzelf beschrijft. Daarop werd besloten zijn eigen arts in Parijs te gaan raadplegen en deze had geen leuk nieuws voor de voormalige wereldkampioen MX2. Een gescheurde pees in de rechter pols bezorgde Jordi Tixier deze pijn. Een operatie was onafwendbaar, waarbij de pees werd hersteld. Deze operatie verliep succesvol en een lange revalidatie is nu JT911’ deel. Wanneer we hem terug in actie zullen zien is echter een groot vraagteken.

Een bericht gedeeld door Jordi Tixier (@jorditixier) op

Tim Gajser: Dubbele kaakbreuk – Gepland wederoptreden Valkenswaard
Tijdens de laatste manche van het Italiaanse kampioenschap in Mantova, ging de tweevoudig wereldkampioen hard onderuit. Hierbij klapte z’n hoofd en nek strak op het stuur en liep hij volgens het HRC persbericht een dubbele kaakbreuk op. Optimistische geluiden spreken van een wederoptreden tijdens de Grand Prix van Valkenswaard, midden maart.

Brian Bogers: Gebroken & ontwrichte rechter voet en enkel – inactiviteit onbekend
Brian Bogers brak en ontwrichte tijdens de persvoorstelling van de nieuwe Honda CRF250 machine, begin december, bij wat het HRC persbericht noemde een domme val zijn rechter voet en enkel. Meteen werd duidelijk dat dit geen breuk van 6 weken en klaar ging worden voor de kersverse MXGP aanwinst. Er is echter licht aan het einde aan de tunnel. Uit het laatste bericht mochten we opmaken dat Brian Bogers lichte, voor de voet onbelaste trainingen mocht starten en dat midden maart mogelijks mocht worden gestart met belaste oefeningen. Bemoedigende progressie! Al zal het nog even tijd vergen voor we hem op zijn Honda achter het starthek zullen zien staan.

Arnaud Tonus: Ontwrichte linkerschouder – inactiviteit onbekend
De Zwitser ontwrichte zijn linkerschouder tijdens de tijdstraining van de voorbereidingswedstrijd in LaCapelle-Marival. De 26-Jarige Yamaha piloot moest na dit ongeval een reconstructieve schouderoperatie ondergaan. Dit gebeurde op 20 februari in Geneve bij Dr. Gregory Cunningham. Hoe lang de Wilvo Yamaha piloot uit is, is voorlopig onbekend.

Valentin Guillod: Gebroken linker scheen- en kuitbeen – inactiviteit onbekend
Met Valentin Guillod hebben we nog een Zwitser in de lappenmand. De jongeman die dit seizoen uitkomt voor Standing Construct KTM brak 19 januari bij een crash in training zijn linker scheenbeen en kuitbeen. Een blessure die de meteen een flinke hypotheek legt op zijn komende seizoen. Na een operatie en 14 dagen ziekenhuis, is het nu afwachten hoe de revalidatie zal verlopen om te weten wanneer de KTM piloot terug in actie zullen zien.

Een bericht gedeeld door Valentin Guillod (@valentinguillod92) op

Max Nagl: Lichte elleboog blessure – Start in Argentinië
Tijdens de eerste manche van het Internationale Italiaanse kampioenschap in Riola Sardo kwam Max Nagl ongelukkig te val. Dit zorgde bij hem voor enkele blauwe plekken, een gezwollen elleboog en ook wat schade aan de ligamenten van de elleboog. Niet al te erg want bij een laatste test tijdens de derde manche van het internationale Italiaanse kampioenschap zagen we Maximiliaan Nagl knap een vijfde en zesde plaats behalen. Na afloop was hij dan ook positief over de arm, deze zal geen probleem meer geven.

Julien Lieber: Linker knieblessure – Start in Argentinië
De kersverse KRT Kawasaki piloot, blesseerde zich vorig seizoen aan zijn linkse knie en na een operatie had hij meer dan zijn handen vol met de revalidatie. Meer nog Julien Lieber is nog maar sinds drie weken fit genoeg verklaard om de motortraining te hervatten. Echt geblesseerd kunnen we deze laaglander dan ook niet noemen, maar geheel fit zal de nummer 33 toch ook nog niet aan de start verschijnen in Argentinië.

MX2 Piloten

Jorge Prado Garcia: Schouderblessure – Start in Argentinië
Het is u zonder twijfel opgevallen dat in géén enkele voorbereidingswedstrijd de naam van Jorge Prado Garcia stond. De Spanjaard sukkelt volgens onze goed ingelichte bronnen met een schouderblessure, waaraan zowel de piloot als het team liever zo weinig mogelijk ruchtbaarheid wil geven. Dit om de revalidatie, de strijd tegen de klok om de Grand Prix in Neuquen te halen zo discreet mogelijk te doen verlopen. Naar wat we nu weten zal Jorge Prado aan de start staan in Argentinië aan hoeveel procent van zijn capaciteiten is vraag waarop we dit weekend een antwoord krijgen.

Simone Furlotti: Polsblessure – inactiviteit onbekend
De Italiaan Simone Furlotti maakt dit jaar de overstap naar het WK MX2. De Italiaan kent echter niet de ideale voorbereiding, op 8 januari blesseerde de Italiaan zich namelijk aan de pols. Tien dagen later startte hij reeds met de revalidatie, maar de grand prix in Argentinië komt nog te vroeg, al zit de jonge man sinds kort wel terug op de motor. Valkenswaard lijkt dan ook een mogelijke rentree datum, maar dit is niet officieel.

Een bericht gedeeld door Simone Furlotti #95 (@sf95) op

Note: Hebben we een geblesseerde over het hoofd gezien? Laat het hieronder dan zeker even weten in een comment met uw facebookaccount! Samen kunnen we enkel beter worden!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties