FIM: Thomas Covington slaat in slotfase zijn slag.

FIM: Thomas Covington slaat in slotfase zijn slag.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Valkenswaard heeft Thomas Covington de pole-position voor de Grand Prix van Europa veroverd. De Husqvarna-rijder wist in de laatste ronde de gevallen snelstarter Jorge Prado-Garcia achter zich te krijgen. De tweede plaats ging naar ‘Redplate’ houder Pauls Jonass voor de Prado-Garcia. Een heel sterk optreden van Brent Vandoninck, de crosser uit Herentals wordt vijfde, Davy Pootjes is de beste Nederlander met een zevende plaats.

Als een pijl uit de boog vertrekt de KTM van Prado-Garcia wanneer het starthek naar beneden gaat. De Spanjaard neemt de leiding voor Covington, Pootjes, Jonass en Adam Sterry. In de eerste ronde maakt Pootjes een foutje waardoor hij onderuit gaat en terug zakt naar de negende plaats. Jonass komt als derde uit de eerste ronde maar kan het duo voor hem niet in het oog houden. Na bijna tien minuten neemt Prado-Garcia afstand en hij lijkt deze wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te gaan winnen. Dat gebeurd echter niet want in de slotfase loopt Covington in en de Amerikaan voert de druk op bij de leider. Deze maakt op de eerste afdaling een foutje waardoor hij ten val komt. Covington neemt de leiding over en en wint voor Jonass en Prado-Garcia wordt nog derde. Thomas Kjer Olsen rijdt een eenzame wedstrijd en hij wordt vierde voor Husqvarna-collega Vandoninck. De zesde plaats lijkt voor Pootjes te gaan worden maar in de laatste ronde weet Hunter Lawrence toe te slaan en hij wordt dus zesde voor Pootjes. Bas Vaessen komt ook goed voor de dag, de Limburger wordt als tiende afgevlagd.

De beide MX2 manches worden om 13uur en 16uur geheel LIVE uitgezonden op MotorsportTV. Ook Eurosport zend de wedstrijden uit naar die uitzending begint pas om 17.30uur. Zowel NOS Studio Sport als Playsport Telenet zenden enkel de MXGP-wedstrijden live uit.

LEES MEER  MXGP China begint om 4 uur snachts!

MX2 Kwalificatie GP Europe:
1 Thomas Covington USA Husqvarna
2 Pauls Jonass Let KTM
3 Jorge Prado-Garcia E KTM
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Brent Vandoninck B Husqvarna
6 Hunter Lawrence Aus Honda
7 Davy Pootjes NL KTM
8 Adam Sterry GB Kawasaki
9 Alvin Ostlund S Yamaha
10 Bas Vaessen NL Honda
11 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
12 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna
13 Jed Beaton Aus Kawasaki
14 Ben Watson GB Yamaha
15 Vsevold Brylyakov Rus Yamaha
16 Darian Sanayei USA Kawasaki
17 Morgan Lesiardo I KTM
18 Hardi Roosiorg Let KTM
19 Henry Jacobi D Husqvarna
20 Marshal Weltin USA Honda
22 Jago Geerts B Yamaha
DNF Rene de Jong NL KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Uw reacties

Ook te lezen