X

KNMV: Van der Vlist en Grobben het beste in Boekel.

Vorige week werd Freek van der Vlist derde, de tweede wedstrijd van het seizoen in Boekel wist de crosser uit Apeldoorn te zegevieren. De Honda-rijder werd tweede en eerste waardoor hij op de hoogte mag klimmen bij de 250cc. Hetzelfde mag Cedric Grobben in de 500cc, de Belg wordt ook tweede en eerste tijdens de manches.   

250cc
Net als vorige week reageert Youri van ’t Ende heel goed wanneer het starthek valt. De Team Ecomaxx-rijder neemt de leiding voor Kevin Horgmo, Kay Ebben, Ralph Slager en Michael van Wezel. Na vier ronden neemt Horgmo de leiding over en dat gebeurd even nadat Van der Vlist de derde plaats heeft overgenomen van Ebben. De Yamaha-rijder moet even later helaas met motorpech naar de kant. Van der Vlist kan ook Van ’t Ende passeren maar zijn teamgenoot van vorig jaar bij CreyMert Racing krijgt hij niet te pakken. Horgmo wint de eerste manche voor Van der Vlist, van ’t Ende, Slager en de Noor Sander Agard-Michelsen.
In de tweede manche laat Van der Vlist er geen twijfel over bestaan en hij neemt direct de leiding. Van ’t Ende volgt voor Horgmo die even later onderuit gaat en later de wedstrijd verlaat. Ebben heeft lang de derde plaats in handen maar in de tweede helft van de wedstrijd komen de Denen Glen Meier en Bastiaan Boegh-Damm op temperatuur. Ze rijden zich naar voren gevolgd door Agard-Michelsen. Dit trio weet zowel Van ’t Ende als Ebben achter zich te krijgen! Meier komt als dertiende uit de eerste ronde en de in Duitse dienst rijdende crosser wordt keurig tweede voor Boegh-Damm. Agard-Michelsen komt als vierde over de finish voor Ebben.

500cc
De eerste manche wordt na negen minuten stil gelegd na een zware crash. Bij de herstart neemt Grobben de leiding voor Jaap Corneth en Sven van der Mierden. De crosser uit Valkenswaard kan na drie ronden de Limburger passeren die vervolgens in zijn duel met Lars van Berkel onderuit gaat. Nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd kan Van der Mierden de leiding overnemen van Grobben en de Hutten Racing-rijder wint voor de Belg. Van Berkel wordt derde voor Dietger Damiaans die in de slotfase kan profiteren van problemen die Luca Nijenhuis heeft. De winnaar van vorige week springt zijn achterwiel stuk en moet in de laatste ronde van het gas waardoor Damiaans vierde wordt. Nijenhuis kan nog als vijfde over de finish komen.
Ook de tweede manche is Grobben de snelste starter en de DAM Racing-rijder geeft de leiding niet meer af! Daarbij moet wel gemeld worden dat de tweede manche na vier ronden wordt onderbroken door de tweede rode vlag situatie. Van Berkel wordt tweede voor Nijenhuis, Van der Mierden en Rene Boer uit het Hofstede MX Team.

De eerste KNMV Dutch Masters of Motocross wordt volgend weekend verreden in Markelo. Het ONK gaat op 8 april verder op het circuit van Heerde en dat is dus een thuiswedstrijd voor Nijenhuis.

Uitslagen KNMV ONK; Boekel, NL:
250cc
1 Freek van der Vlist NL Honda 2-1
2 Glen Meier DK KTM 6-2
3 Youri van ’t Ende NL KTM 3-6
4 Bastiaan Boegh-Damm DK Kawasaki 7-3
5 Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha 6-4

500cc
1 Cedric Grobben B KTM 2-1
2 Sven van der Mierden NL Yamaha 1-4
3 Lars van Berkel NL Husqvarna 3-2
4 Luca Nijenhuis NL Honda 5-3
5 Dietger Damiaans B KTM 4-8

Alle uitslagen zijn te vinden op Speedhive.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie