MXGP: De blessurelijst voor de GP in Red Sand!

MXGP: De blessurelijst voor de GP in Red Sand!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Grand Prix in Red Sand geeft ons de terugkeer van Zach Pichon en als alles goed gaat moeten we ook Anton Gole zijn heroptreden zien maken achter het starthekken in de MX2 klasse. Hetzelfde geld ook voor de Italiaan Simone Furlotti die ook opnieuw op de deelnemerslijst staat nadat hij al enkele weken geleden de motortraining hervatte. Er ook bij na hun klappers van vorige week zijn Bas Vaessen en Jeremy Van Horebeek. Hopelijk hebben beide laaglanders niet al te veel last van wat hen in Valkenswaard overkwam. U kan de vorige blessurelijsten raadplegen op deze link.

MXGP Piloten
Tommy Searle – Gebroken sleutelbeen – 1 mei GP van Rusland
Tijdens de Grand Prix van Valkenswaard botste de Brit Tommy Searle, in de start tegen het Russische gewapende beton dat Evgeny Bobryshev noemt. Daarbij brak de DRT-Kawasaki piloot zijn linker sleutelbeen. Verwacht wordt dat hij zijn rentree zal kunnen maken na een herstelperiode van vier weken. Dat betekend dat een rentree tijdens de Grand Prix van Portugal niet uitgesloten is, maar dat de Grand Prix in Rusland op 1 mei ons een realistischer schema lijkt.

I got caught up in a crash yesterday off the start after a rider went down infront of me and i couldn’t avoid his bike. I had surgery last night to fix my collar bone thats the only injury i had so i’m now on the mend.. It will be about 4 weeks i would think not ideal but had far worse will keep working hard as i was feeling good Cheers @dixonracingteam @kawasakimxgp @just1racing @tcxboots @monsterenergy @aswracingint @bigvanworld

Een bericht gedeeld door Tommy Searle (@tommysearle100) op

Milko Potisek – Dubbele enkelbreuk – inactiviteit onbekend
De Fransman en winnaar van Le Touquet in 2018 kwam tijdens de tweede manche van de Grand Prix in Valkenswaard zwaar ten val. Over de finish jump kwam hij in aanraking met Sven van der Mierden en de rest is geschiedenis. Sven van der Mierden kwam met de schrik vrij, maar Milko Potisek liep dus een dubbele enkelbreuk op. Welke kant, links of rechts is ons niet bekend. Zoals bij vele persberichten ontbreekt dit detail.

Jordi Tixier: Afgescheurde pees in de rechter pols – 8 april GP Trentino
De Fransman die dit jaar uitkomt voor het kersverse BOS team, voelde tijdens het rijden in Hawkstone Park pijn in de pols zoals hijzelf beschrijft. Daarop werd besloten zijn eigen arts in Parijs te gaan raadplegen en deze had geen leuk nieuws voor de voormalige wereldkampioen MX2. Een gescheurde pees in de rechter pols bezorgde Jordi Tixier deze pijn. Een operatie was onafwendbaar, waarbij de pees werd hersteld. Deze operatie verliep succesvol en onlangs werd bekendgemaakt dat het doel is om in de Grand Prix van Trentino opnieuw in competitie te treden.

Brian Bogers: Gebroken & ontwrichte rechter voet en enkel – Inactiviteit onbekend
Brian Bogers brak en ontwrichte tijdens de persvoorstelling van de nieuwe Honda CRF250 machine, begin december, bij wat het HRC persbericht noemde een domme val zijn rechter voet en enkel. Meteen werd duidelijk dat dit geen breuk van 6 weken en klaar ging worden voor de kersverse MXGP aanwinst. Er is echter licht aan het einde aan de tunnel. Uit het laatste bericht mochten we opmaken dat Brian Bogers lichte, voor de voet onbelaste trainingen mocht starten en dat midden maart mogelijks mocht worden gestart met belaste oefeningen. Bemoedigende progressie! Al zal het nog even tijd vergen voor we hem op zijn Honda achter het starthek zullen zien staan.

Arnaud Tonus: Ontwrichte linkerschouder – inactiviteit onbekend
De Zwitser ontwrichte zijn linkerschouder tijdens de tijdstraining van de voorbereidingswedstrijd in LaCapelle-Marival. De 26-Jarige Yamaha piloot moest na dit ongeval een reconstructieve schouderoperatie ondergaan. Dit gebeurde op 20 februari in Geneve bij Dr. Gregory Cunningham. Hoe lang de Wilvo Yamaha piloot uit is, is voorlopig onbekend.

Valentin Guillod: Gebroken linker scheen- en kuitbeen. – inactiviteit onbekend
Met Valentin Guillod hebben we nog een Zwitser in de lappenmand. De jongeman die dit seizoen uitkomt voor Standing Construct KTM brak 19 januari bij een crash in training zijn linker scheenbeen en kuitbeen. Een blessure die de meteen een flinke hypotheek legt op zijn komende seizoen. Na een operatie en 14 dagen ziekenhuis, is het nu afwachten hoe de revalidatie zal verlopen om te weten wanneer de KTM piloot terug in actie zullen zien.

MX2 piloten
Brian Hsu: Ontwrichte schouder – inactiviteit onbekend
De voormalige Junior Wereldkampioen 125cc kwam in Italië ten val en ontwrichte daarbij zijn … schouder, zonder tussenkomst van derden zette de schouder van de Duits Hongaarse Taiwanees zich terug in de kom. Dit is meestal een goed teken, door de pijn komt de Grand Prix van Valkenswaard echter te vroeg, deze week ondergaat de Kawasaki piloot enkele tests om te zien hoe zwaar de schade is en of deze, al dan niet operatief moet worden hersteld, en wat zijn inactiviteit zal zijn.

Michele Cervellin: knieblessure – 8 april GP Trentino
De Honda piloot liep een knieblessure op tijdens de Grand Prix van Argentinië, maar zoals zovelen piloten wel eens doen reed hij met deze kleine blessure gewoon verder. Dus reed de jonge Italiaan het weekend erop mee in het Nationale Italiaanse kampioenschap in Pietramurata, waar hij een knappe vierde plaats scoorde. Maar naast deze vierde plaatst nam hij ook een verergering van de knieblessure mee naar huis! Een foute inschatting van de Honda piloot die hem nu naast een deelname in de Grand Prix van Valkenswaard, hem ook de deelname in de Grand Prix van Spanje kost.

Micha-Boy de Waal: Ontwricht sleutelbeen – 4 weken inactiviteit
De Nederlander gebrand op een goed resultaat in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard. Kwam ten val tijdens de tijdstrainingen en dat in de zware omstandigheden die we vorige week kende. Bij deze val ontwrichte de Jumbo NoFear VAMO Honda piloot zijn sleutelbeen. Met een natuurlijk helingsproces waarvoor de piloot ook kies is voornamelijk rust de boodschap. Dit betekend echter wel een inactiviteit van ongeveer vier weken.

Rene de Jong: Talus neck gebroken – Inactiviteit onbekend
In Valkenswaard reed Rene de Jong zijn eerste Grand Prix van het seizoen, en in Spanje zou de tweede moeten volgen. Alleen besliste een ongelukkige valpartij waarbij hij zijn “Talus Neck” een botje in de enkel brak er anders over. De blessure is nog dezelfde avond geopereerd, hij zal echter toch verschillende weken buitenstrijd zijn.

Note: Hebben we een geblesseerde over het hoofd gezien? Laat het hieronder dan zeker even weten in een comment met uw facebookaccount! Samen kunnen we enkel beter worden! U mag trouwens steeds uw opinie laten horen!

Tekst en bewerking intro foto: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties