Positieve Dutch Masters opener voor De Waal en Weltin.

Positieve Dutch Masters opener voor De Waal en Weltin.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zowel de Nederlandse als veel buitenlandse toppers stonden gisteren in Markelo aan de start voor de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo. Voor Jumbo No Fear Vamo Honda rijders Micha Boy De Waal en Marshal Weltin werd het een geslaagde generale repetitie voor de GP van Valkenswaard dit weekend. Weltin werd 9de in de eindstand, De Waal Was 11de.

In de 250 klasse waren maar liefst 15 GP-coureurs afgezakt naar Circuit ‘de Herikerberg’. ’s Morgens streden niet minder dan 56 rijders om de beste kwalificatietijd en een startplaats in beide manches. Micha Boy De Waal zette meteen een knappe 6de tijd op de klok.

Micha Boy De Waal was goed op dreef in Markelo!

Aan het begin van de eerste manche liep het echter dramatisch fout voor de Waal die er spectaculair af ging. Gelukkig zonder erg op fysiek vlak. Met een ‘kromme’ motor en een behoorlijke achterstand op de rest van het veld begon de No Fear Energy rijder als allerlaatste aan een inhaalrace. Micha beet zich in zijn gekende stijl vast en wist zo nog een 20ste plaats én een kampioenschapspunt uit de brand te slepen. De tweede race verliep wél volgens plan. De Waal nam een goede start en werkte in het zog van de GP toppers een uitstekende manche af. Zo kwam de coureur uit Veen als 5de over de meet op enkele seconden van Vsevelod Brylyakov.

Marshal Weltin kwam minder uit de verf in de tijdstraining waarin hij zich als 30ste kwalificeerde. Hierdoor verscheen de jonge Amerikaan zwaar benadeeld aan de start van de eerste race. Van in 35ste stelling stuurde Marshal zijn CRF250R als een spreekwoordelijk mes door boter. Hij zou nog 14de worden. In de tweede manche kon Weltin zijn betere startpositie, aan de binnenkant op de tweede rij, goed verzilveren. Na een start buiten de top-10 ging de Jumbo No Fear Vamo Honda piloot in duel met de gevestigde GP waarden. Marshal hield prima stand en werd zo 7de.

De tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross wordt op paasmaandag 2 april in Oldebroek verreden.

In de tweede manche toonde Marshal Weltin wat hij in zijn mars heeft!

Teammanager Steven Vandeweyer: “Globaal gezien was het een heel positieve dag voor ons. Micha had een ongelukkige val in de eerste race maar hij maakte hij telkens een gretige indruk. Zijn snelheid bevestigde ook al het goede wat we al van hem op training hebben gezien. Die top-5 in in de tweede race in zo’n sterk deelnemersveld was de kroon op het werk. Gedurende de dag wisten beide rijders hun afstellingen nog te verfijnen, maar het is duidelijk dat we met de nieuwe Honda CRF250R op technisch vlak een prima basis hebben. Marshal werd bestraft voor zijn mindere kwalificatietijd. Toch toonde hij in beide manches hoeveel progressie hij heeft geboekt op zanderige banen. De tweede manche was dan ook heel keurig. Weltin moest nauwelijks terrein prijs geven op enkele toppers. Hierdoor kijken we met vertrouwen uit naar de GP van Valkenswaard dit weekend.”

MX2 eerste manche 1. Thomas Kjer Olsen, 2. Calvin Vlaanderen, 3. Jago Geerts, 4. Jed Beaton, 5. Ruben Fernandez, 6. Davy Pootjes, 7. Ben Watson, 8. Mikkel Haarup, 9. Vsevolod Brylyakov, 10. Thomas Covington, 11. Martin Barr,, 12. Roan Van de Moosdijk, 13. Brent Van Doninck, 14. Marshal Weltin, 15. Bastiaan Boegh Damm, 16. Jere Haavisto, 17. Caleb Grothues, 18.Karel Kutsar, 19. Maxime Renaux, 20. Micha Boy De Waal (Jumbo No Fear Vamo Honda)

MX2 tweede manche 1. Thomas Kjer Olsen, 2. Jed Beaton, 3. Davy Pootjes, 4. Vsevolod Brylyakov, 5. Micha Boy De Waal (Jumbo No Fear Vamo Honda), 6. Jago Geerts, 7. Marshal Weltin (Jumbo No Fear Vamo Honda), 8. Ruben Fernandez, 9. Martin Barr, 10. Roan Van de Moosdijk, 11. Karel Kutsar, 12. Bastiaan Boegh Damm, 13. Hardi Roosiorg, 14. Caleb Grothues, 15. Maxime Renaux, 16.  Kevin Horgmo, 17. Sander Agard-Michelsen, 18. Marcel Conijn, 19. Jeremy Sydow, 20. Jakob Kjer Nielsen

MX2 Eindstand en tussenstand Dutch Masters of Motocross Markelo 1. Thomas Kjer Olsen 50, 2. Jed Beaton 40, 3. Davy Pootjes 35, 4. Jago Geerts 35, 5. Vsevolod Brylyakov 30, 6. Ruben Fernandez 29, 7. Martin Barr 22, 8. Calvin Vlaanderen 22, 9. Marshal Weltin (Jumbo No Fear Vamo Honda), 21, 10. Roan Van De Moosdijk 20, 11. Micha Boy De Waal (Jumbo No Fear Vamo Honda) 17, 12. Bastiaan Boegh Damm 15, 13. Ben Watson 15, 14. Karel Kutsar 13, 15. Mikkel Haarup 13, 16. Thomas Covington 12, 17. Caleb Grothues 11, 18. Hardi Roosiorg 9, 19. Maxime Renaux 9, 20.  Brent Van Doninck

Uw reacties