X

PR: Twee handen vol punten voor John Cuppen.

Op het prachtige Redsand MX Park heeft John Cuppen twee handen vol punten weten te scoren. De Brabander reist met tien punten terug naar huis en doet daarbij ook goede zaken in de tussenstand. De tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 300cc werd gewonnen door Mike Kras, hij won beide manches onder de Spaanse zon.

Na zijn veertiende trainingstijd ging John vol vertrouwen de beide manches over 25 minuten en twee ronden in. De start van de eerste manche is helaas niet zo goed waardoor de KTM-rijder in het middenveld wordt opgenomen. Gelukkig weet de voormalig IMBA Kampioen zich snel in de top twintig te vestigen. Hij kiest vervolgens het achterwiel van Daymond Martens die zich naar voren werkt en John in zijn schade mee neemt. Martens won al eens de Le Touquet Beachrace, de bekendste strandrace ter wereld, en John laat hem niet los. Beide rijders kunnen zich naar voren werken en dat levert John de zestiende plaats op tijdens de eerste manche van het weekend.
De start van de tweede manche is beter, de eerste ronde wordt op de zestiende plaats afgesloten. Een ronde later wordt er een plekje winst geboekt door de crosser uit Escharen. Er volgen gevechten met Tallon Verhelst en Damian Wedage om de vijftiende plaats. De rijders sparen elkaar niet en dat levert een prachtige wedstrijd op die Wedage in zijn voordeel beslist. Hij wordt vijftiende voor John die daarmee opnieuw vijf punten voor het kampioenschap weet te pakken.

Volgende keer:
Het EMX300 gaat op 1 mei verder in Rusland, daar zal Janssen Products Racing niet aanwezig zijn. De volgende wedstrijd voor John op de Janssen Products-KTM is op 2-3 juni op het prachtige circuit van Matterly Basin nabij Winchester.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie