X

Snelle babbel met Dietger Damiaens

Dietger Damiaens stond weliswaar op de entry-list voor de Dutch Masters of Motocross maar uiteindelijk was de Belgisch kampioen letterlijk en figuurlijk wel op de afspraak in Moerbeke-Waas. Hij moest er nipt de duimen leggen voor Roy Silliën.

“In het BK kan ik voor een podium rijden, als het wat tegenzit rij ik in de Dutch Masters voor een top-20,” zegt Damiaens nuchter. Hoewel hij de eindzege aan Silliën moest laten begon-ie sterk aan zijn BMB campagne. Hij won in Moerbeke de eerste race en wie weet hoe de tweede manche zou gelopen zijn zonder de aanvaring met Gordano Natale. Uiteindelijk werd Damiaens tweede op slechts 2,5 seconde van de winnaar.

Het BK podium van Moerbeke-Waas vlnr: Dietger Damiaens, Roy Silliën en Gordano Natale

“Het waren inderdaad ontzettend moeilijke omstandigheden door die zware modder in Moerbeke. Natuurlijk ook spijtig voor de organisator, die kan ook niets beginnen tegen het weer. Modder maakt me op zich niks uit, de omloop is toch voor iedereen hetzelfde. Maar qua rijden is het altijd lastig omdat het zo glad is en vooral omdat er zo weinig plaatsen zijn om in te halen!”

Na ereplaatsen in Helchteren, tijdens het ONK in Boekel en een podium in de VLM wedstrijd van Lommel was de snelle DAM Racing-KTM nu wel heel dicht bij zijn eerste overwinning van het seizoen. “Dat komt wel, geen stress,” lacht Dietger. “In vergelijking met vorig jaar is de vorm nu al een stuk beter trouwens. Eigenlijk gaat het wel in stijgende lijn ja. Tegen de zomer wil ik op mijn best zijn. Ik zou graag iets laten zien in de GP van Lommel.”

Om de concurrentie van de GP rijders op te zoeken zal Damiaens wel aan de start staan van de volgende Dutch Masters of Motocross wedstrijden. Daarnaast rijdt hij alle BMB wedstrijden en tussendoor treedt hij in de VLM aan. Aan wedstrijdritme zal het DD64 alvast niet ontbreken!

Foto’s: Dieter Jans & Nico Martin