X

Take 5; Raf Meuwissen

In het koude Gemert wist Raf Meuwissen afgelopen zondag de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap te winnen. Wij spraken de Limburger die aan zijn derde seizoen in de 125cc-klasse gaat beginnen over de eerste wedstrijd, de KNMV Rookies en het programma van 2018.

MXMag: De eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. Jij wist te winnen in Gemert, hoe kijk jij terug?
RM: “Natuurlijk kijk ik er heel positief op terug, de baan was hard en glad maar ik had een goed gevoel op de motor. Dat is belangrijk op zo’n baan en de starts waren ook goed! Het was dus een goede voorbereidingswedstrijd voor de eerste Dutch Masters of Motocross in Markelo!”

MXMag: Jij maakt ook in 2018 deel uit van de KNMV Rookies, wat houdt het programma precies in?
RM: “Op dit moment ben ik op Papendal (Olympisch training center) en daar train ik elke dag.  Ik ga hier ook naar school en het bevalt allemaal heel goed. Hier heb je alles wat een topsporter nodig heeft. De bondscoach (Marcel Hartman) en de KNMV hebben een mooi programma op gezet. Ik ben dan ook blij dat ik hier aan mij doelen kan werken.”

MXMag: De laatste jaren maakte jij deel uit van team, in 2018 doen jullie het zelf. Hoe bevalt het?
RM: “Dit jaar doen wij het op ons zelf, met een goede groep mensen om mij heen. Tot nu toe bevalt het allemaal super en alles loopt op schema, ik heb vertrouwen in het komende seizoen.”

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2018 eruit?
RM: “Het Europees Kampioenschap 125cc en de KNMV Dutch Masters of Motocross zijn het belangrijkste. Daarnaast staan er ADAC MX Masters-wedstrijden op het programma. Wanneer de mogelijkheden er zijn zal ik ook nog in het ONK actief zijn.”

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2018, wanneer is dit seizoen geslaagd? RM: “Mijn doelstelling voor de DMofMX is een podiumplek. In het EMX125 ben ik tevreden in de top acht. Het belangrijkste is vooral plezier beleven aan onze sport en genieten van de mogelijkheden die wij hebben. Wanneer dat allemaal lekker loopt dan komen de goede resultaten ook!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie