X

TBT: Van Beers Racing richt zich op hoge classeringen in ONK en EK.

Het is #ThrowBackThursday wij gaan vandaag terug naar 15 maart 2003. Het Van Beers Racing Team pakt in 2003 groot uit zelfs directe steunt vanuit YAMAHA Europe. Het drietal zal zich gaan richten op het Open Nederlands Kampioenschap en de Europese titelstrijd.

Teambaas Adri van Beers, een niet onverdienstelijk crosser, heeft in de jaren de nodige ervaring opgedaan om dit team te ondersteunen met goede tips en adviezen. Zijn historie als Internationaal rijder en Nederlands Kampioen in 1983 maakt dat hij zich prima kan inleven in de rijders. Nadat hij zelf gestopt was met rijden, was hij nog regelmatig te vinden bij de wedstrijden. Hij kreeg het idee om zelf een team op te zetten om jonge jongens een kans te geven zich te bewijzen op een hoger niveau. Nu, als eigenaar van Grondverzetbedrijf Van Beers, heeft hij die mogelijkheid waar gemaakt.
William Saris, is na de nodige pech in de voorbereidingen, weer goed op weg. Nadat hij in Eersel zijn sleutelbeen had gebroken is hij weer terug op de motor. Hij is de benjamin van het team en rijdt dit jaar voor het eerst een geheel seizoen bij de inters 125cc en hij gaat voor de top 10 klassering. Een hele uitdaging!

David Nilsson ging het al niet veel beter af. Hij brak in Spanje zijn bovenarm en bovenbeen. Hem zien we voorlopig nog niet terug. Hij verblijft op dit moment in Zweden, tot het moment dat zijn arts aangeeft dat hij weer naar Eersel mag komen. Na revalidatie en voldoende training is de verwachting dat hij rond juli weer kan gaan deelnemen aan de wedstrijden. David wordt voorlopig vervangen door zijn landgenoot Robert Carlsson. Hij is de afgelopen maanden in training geweest bij onze trainer Peter Berglund en is er conditioneel helemaal klaar voor! Voorheen rijdt hij het liefst op zandbanen, maar na veel training in Spanje op het harde circuit is de verwachting dat ook dit hem goed zal afgaan. Zijn doelstelling is om te eindigen bij de laatste 7 in het klassement van het Nederlandse Kampioenschap.
Oscar Vromans rijdt nu al enkele jaren op een Yamaha en gaat het nu voor het eerst proberen op een 125cc 4-takt. Hij is de oudste van het stel en verwacht hoge ogen te gaan gooien bij het Nederlandse Kampioenschap. Ook hij heeft te kampen gehad met de nodige tegenslag, want afgelopen jaar heeft hij zijn bovenbeen gebroken. Nadat hij in januari weer met motortraining is begonnen, moet dit een blessurevrij jaar worden.

Trainer Peter Berglund ondersteunt de rijders op het fysieke, conditionele mentale vlak. Hij is een oud-motorcrosser en heeft reeds enkele jaren ervaring als trainer o.a. in Spanje.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: